| bananutza a întrebat:

Salut!
As vrea sa-mi fac un upgrade la pc, mai precis as vrea o noua placa video (Radeon RX-580 8GB) si 100% nu este compatibila cu componentele pe care le am acum. Pc ul meu are : Xeon E3-1230 V2, video ASUS RX 570 4GB, 16 gb RAM ddr3, sursa de 400w, placa de baza Lenovo Mahobay.
Stiu ca am nevoie sa schimb sursa si placa de baza, dar nu stiu ce modele.
Ma poate ajuta cineva? Nu ma prea pricep la componente

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Placa video e perfect compatibila cu sistemul tău, doar ca nu are sens sa o cumperi, caci nu vei câștiga nimic.
Ce ai acum pariez ca gatuieste deja procesorul acela în majoritatea jocurilor. (fenomenul se numește bottleneck la procesor.
Mai exista bottleneck la placa video, cand pui împreună o placa video foarte slaba, cu un procesor prea puternic pentru ea. Adica procesorul va sta degeaba, așteptând sa termine placa video de randat și afișat cadre)

Daca o cumperi, vei avea exact aceleași fps ca și acum, procesorul va sta la 95-97%, în timp ce placa video nu va trece de 40_45% (deci nu va lucra la maxim, dai niște bani pe ceva ce nu poți folosi).

Daca chiar vrei sa faci ceva, strânge bani pentru un kit de procesor mai nou, placa de baza și ram DDR4, cum a indicat și colegul.

| bananutza explică (pentru NLS):

Cred ca asa o sa si fac. multumesc mult

2 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Mai bine iti faci un buget de un pc nou si il vinzi pe asta, ca ai de schimbat la el si placa de baza si procesorul, pe langa placa video. Si nu merita sa bagi banii in piese sh. Zic sh, pentru ca noi, nu le mai gasesti, din moment ce nu se mai fabrica pentru modelul tau de placa de baza. Acum nu se mai merge pe ddr3 ci pe ddr4 la ram.