Descarci acest program:
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
Nu trebuie instalat.Il deschizi, dublu click in stanga pe display, click pe GPU si citesti in dreapta la memory size (vei afla cata memorie are placa ta), la Bus type (vei afla tipul memoriei-DDR 3 sau DDR 5) si la Bus width (vei afla pe cati biti este).
Clik cu mousul dreapta pe ecran acolounde nu ai nimic. Apare o fereastra diferita in fctie de ce windows ai instalat. Oricum trebuie sa ajungi la SCREEN RESOLUTION acolo de unde poti seta rezolutia.La wind 8 si 7 cind dai clik pe desk apare fereastra aia micuta si acolo alegi screen resolution. Apare alta fereastra mai mare si undeva ai ADVANCED SETTINGS.Dai clik pe asta si o sa apara o alta fereastra micuta cu placa ta video ce o ai instalata pe calculator. Daca nu ai instalat driverul atunci acolo o sa scrie unknown.La wind XP nu mai stiu exact cum ajungi aici.Mai poti afla si altfel.Pe My Computer dai clik la fel dreapta.Din fereastra aia dai clik pe ultima chestie PROPERTIES-se deschide o alta fereastra de unde dai clik pe DEVICE MANAGER-se deschide alta fereastra si ai pe undeva Display Adapters-dai clik pe asta si o sa iti arate ce placa video ai. Daca vrei amanunte dai clic pe placa penumele placi ceti apare acolo si se va deschide alta fereastra unde poti vedea cum se numeste, insa nu iti da asa multe info.Cel mai bine si usor acolo vezi la prima optiune.Acolo spune si ce capacitate are placa video.Ar mai fi inca o posibilitate sa cauti cu search Dar am uitat ce trebuie sa scrii.Insa daca faci asa cum amaratat prima optiune acolo afli ce treb.Si nu iti trebuie sa instalezi nici un program.Si mai pune si tu si mai butoneaza calculatorul ala asa cind nu ai ce face si asa afli chestii tu singur.Nu folosi calcdoar la jocuri si atit.Deci nu ai nevoie de programe sa iti vezi componentele din calculator. Poti sa vezi si in bios dar nu e cazul sa ajungi tu acolo. Sper sa te ajute ce am spus.Dar la XP nu mai stiu dai clik dreapta pe desk, apoi nu mai stiu exact ce era daca era screen resolution. Daca e screen resolution atunci alegi aia dupa Advanced Settings si mai departe cum am zis.Bafta