| Silvian89 a întrebat:

Salut! As vrea sa va intreb daca stiti de ce nu am pic de audio la calculator. Tocmai ce am terminat de facut un calculator si nu am pic de audio. Am incercat orice, dar nimic. Daca stiti va rog ajutati-ma!

7 răspunsuri:
| RS4 a răspuns:

Trebuie sa identifici ce tip de placa audio are, si sa instalezi driverul audio pentru acea placa. (il dld de pe net).

Aida64 sau everest sunt programele care iti arata toate componentele calculatorului; daca nu stii sa gasesti altefel.

Bafta!

| Silvian89 explică (pentru RS4):

Salut! Am incercat si aceasta varianta. Din pacate s-ar putea ca intreaga placa de baza sa fie de vina sau cel putin partea audio. Dar oricum multumesc frumos!

| NLS a răspuns:

Spune-ne modelul exact al placii de baza,
ce sistem audio ai (sau ce boxe),
si (daca e cazul, adica daca ai mai multe variante) prin ce tip de cablu le-ai conectat la PC.

Si de asemenea: Sistemul de sunet l-ai conectat in spatele unitatii, sau in fata?
Daca l-ai conectat cumva in fata, ai conectat firele carcasei in mufa _AUDIO de pe placa de baza?

Deasemenea, trebuie instalat driverul pentru audio.
Gasesti kitul de instalare pe pagina producatorului placii de baza.
(sau poate placa de baza are un utilitar cu care poti face printre altele si asta).

| Silvian89 explică (pentru NLS):

Salut, placa de baza este Acer MS-7869 VER 1.0. Am niste casti (100% functionale) cu un cablu jack 3.5 mm pe care am incercat sa le conectez si in fata si in spate. Mufa de la front panel audio este conectata cum trebuie, problema este ca nici in spate nu functioneaza. Drivere-le am incercat de multiple ori sa le instalez. Atunci cand introduc castile in schimb am optiunea de la windows "test sound", iar atunci cand le scot optiunea dispare, deci stiu ca macar castile le detecteaza.

| NLS a răspuns:

Placa de baza e veche, de unde ai luat-o?
Intreb in ideea ca s-ar putea sa fie ars chipul de sunet, sau altceva ce apartine de el.
Eu as incerca cu o placa de sunet externa, pe USB.

https://www.pcgarage.ro/placi-de-sunet/logilink/usb-virtual-71-ua0078/

Poate ai norocul sa gasesti una pentru test la un vecin/coleg/prieten.

Si de asemenea, as incerca sa instalez alt sistem de operare, dintre cele 2 de mai jos, cel pe care nu il ai acum: (W7 vs W10)

De aici ai luat driverele? Unitatea este un Acer Aspire TC-605?

https://www.acer.com/ac/en/US/content/support-product/4958;-; Aspire%20TC-605

Date: 2015/08/27
Version: 6.0.1.7543
Vendor: Realtek
Size: 213.8 MB

In acest caz, fiind o placa de sunet RealTek, as incerca sa dezinstalez driverul de sunet pe care l-ai pus (acesta), si sa instalez driverul lor general, ultima versiune, R2.82.

Description: 64bits Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1, Windows10
Driver only (Executable file).
Version: R2.82
Update Time: 2017/07/26
File Size: 258 MB

https://www.realtek.com/......s-software

Si cu acesta as testa pe ambele sisteme de operare.

| RoCkKiD a răspuns:

Uita-te in device manager ce ai la audio si reinstaleaza. Daca nu e ceva problema de hard in general se rezolva problema.

| Silvian89 explică:

Salut tuturor! As vrea sa va anunt ca tocmai ce urmeaza sa schimb windows-ul am vazut niste videoclipuri pe Youtube iar asta s-ar putea sa il repare.