| djsjs a întrebat:

Salut, azi am avut ore online si am dat linkul catorva prieteni sa vina si ei sa radem un pic, iar ei au injurat, eu nu le-am zis sa injure, doar sa se prefaca ca sunt de la noi din clasa si sa stea la ora si sa intrebe diferite chestii amuzante big grin si profesoara cand a vazut ca au injurat a zis ca a trimis fisierul meetingului la informaticianul scolii sa le afle ip-ul si a zis ca vor sa vorbeasca si cu politia sa vada ce spune, pot sa pateasca ceva?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Cristianne a răspuns:

Bună. Cum s-a spus mai jos, consider că cea mai bună opțiune e să îți asumi responsabilitatea și să-i explici profesoarei ce și cum. Pe viitor, ar fi bine să evitați (tu, prietenii tăi, alți elevi care văd răspunsul...) să faceți genul ăsta de glume. Nu sunt haioase, mai ales acum, când profesorii sunt și așa suprasolicitați și într-o perioadă de stres și mai mare decât de obicei. Nu vă dați voi seama ce șansă aveți să puteți continua cursurile de acasă, și cât efort depun profesorii ca voi să puteți profita de "luxul" ăsta. Așa că lăsați prostiile și apreciați-vă puțin profesorii și nu le mai îngreunați treaba cu glume proaste.

| djsjs explică (pentru Cristianne):

Si din punct de vedere legal au ce sa pateasca?

| Cristianne a răspuns (pentru djsjs):

Nu știu să-ți zic exact, îmi imaginez că în cel mai rău caz și-ar lua o amendă sau ceva, deși nu cred eu că poliția română ar sta să ia măsuri pentru niște copii care înjură pe net când ei nu iau măsuri pentru chestii mai grave. laughing Plus de asta, problema aplicației în sine este că are destul de multe probleme în ceea ce privește securitatea, și au fost foarte multe cazuri în care au intrat trolli pe conferințe șamd, deci nu cred că și-ar bate cineva capul să stea să detecteze IP-uri.
În plus, cel mai probabil că profesoara voastră a spus că o să cheme poliția și toate cele ca să vă sperie și să împingă persoana responsabilă să recunoască, fără să aibă intenția s-o cheme pe bune, asta dacă nu e puțin țicnită. laughing

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"am dat linkul catorva prieteni, iar ei au injurat"

bravo, stai jos, doi.
Spune-i tu profei ce-ai făcut să mai dregi busuiocul

| SilviaDulcik a răspuns:

Bună!
Ce fel de prieteni ai?
Nu are ce să facă cu IP-ul. Ei s-au conectat la acel curs online prin IP public, nu va afla mare lucru dacă nu lucrează într-adevăr cu poliția. Dar pentru o înjurătură de la câțiva copii/adoleșcenți nu se va face mare tam-tam.

Cel mai bine ai grijă pe cine consideri prieten și cu cine îți petreci timpul, să nu ajungi ca ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exagereaza, incat sa nu para ca a lasat a se bate joc de ea. Politia locala nu are ce face, trebuie sa faca cercetari mai mari, complicatii Incat sa afle adresa lor. Si e mult deranj pentru nimic. Politia Romana nu se baga pentru asa ceva.
Cel mai bine, Taci. Taca chiar se afla (desi total improbabil) zici ca ai dat link-ul aiurea din greseala la un chat public, unde toti au putut intra. Iar prieteneii tai., sa zica ca au vazut link-ul si au intrat, fara a si despre ce e e vorba. Dar Mai mult ca sigur nu se va afla, este ceva Minor.
Pune-te in locul profesoarei : Niste copii sa isi bata joc de tine, normal ca trebuie sa ameninti, sperii pentru a da impresia ca esti in putere, detii controlul.
Daca ar folosi un vpn, sau tor Nu s-ar mai afla Ip-ul happy