| hoolygan a întrebat:

azi am incercat sa imi instales pc dar mi-a aparut o problema ..nu mai imi citeste hdd ..imi este recunoscut in bios dar nu imi intra in el... faza e ca nu am terminat nici de instalat windows-ul si se aude un ticait din hdd.
ce pot sa fac?

7 răspunsuri:
| wj a răspuns:

Ce windows incerci sa instalezi? Si ce placa de baza ai? Si ce HDD? IDE sau SATA?

| hoolygan explică (pentru wj):

Win xp sp 3. Asus m2v mx si hdd ide

| hoolygan explică (pentru wj):

Este hdd excelstor de 80 gb 7200 rmp.

| LilGh0st a răspuns:

Daca auzi un ticait din hdd, ai putea sa schimbi magistrala de date de la hdd. Daca tot nu se schimba nimic, verifica-ti hdd-ul de erori si de bad-uri. Ar putea sa fie ceva bai si cu el.

| hoolygan explică (pentru LilGh0st):

Ok dar cum pot sa schimb magistralele? ai putea sa imi dai un tutorial ceva?

| LilGh0st a răspuns (pentru hoolygan):

Trebuie sa desfaci calculatorul. Are in spate niste suruburi care tin un panou lateral. Daca poti recunoaste HDD-ul, magistrala IDE este ca o panglica lata. E foarte usor de scos, dar cu atentie, sa tii chiar din capat de mufa, nu de la mijloc, sa nu risti sa scoti panglica din mufa. De bagat se baga la loc intr-un mod similar. Daca ai o magistrala cu 3 mufe, cea mai izolata vine infipta in placa de baza, iar celelalte in asa fel incat sa-ti ajunga usor la HDD si la CD-ROM, sa nu fie incurcata si rasucita. Pozitia in care trebuie s-o bagi este indicata pe mufa magistralei de un semn in relief (o denivelare pe una din laterale) iar in placa de baza si in HDD va fi un locas unde intra aceasta denivelare. Sper sa intelegi si sa te descurci. Spor!

| hoolygan explică (pentru LilGh0st):

A am incercat asta inainte si nu merge.dar am bagat alt hdd si merge cu el