| Lightdark a întrebat:

Salut! Buna dimineața am o nelămurire ce tip de display e mai bun PLS LCD sau IPS LCD? Adică între display-urile astea
IPS LCD, 90 Hz, 450 nits (tip), 560 nits (vârf) IPS LCD, 90 Hz, 500 nits (tip)
mărimea 6, 56 inchi, 103, 4 cm 2 (~82, 7% raport ecran-corp) 6, 5 inchi, 102, 0 cm 2 (~81, 1% raport ecran-corp)
Vs
Rezoluţie 720 x 1612 pixeli, raport 20:9 (~269 ppi densitate) 720 x 1600 pixeli, raport 20:9 (~270 ppi densitate)
Protecţie Corning Gorilla Glass 3 Corning Gorilla Glass 3
Și un display PLS LCD ca ăsta
PLS LCD, 90Hz
Size 6.6 inches, 104.9 cm2 (~80.2% screen-to-body ratio)
Resolution 1080 x 2408 pixels, 20:9 ratio (~400 ppi density)
Vs
PLS LCD
Size 6.6 inches, 104.9 cm2 (~80.2% screen-to-body ratio)
Resolution 1080 x 2408 pixels, 20:9 ratio (~400 ppi density)
Care e mai bun ce să aleg un display cu mai mult PPI sau cu mai mult Nits? Sper că mă va lămuri cineva dau funda!

Răspuns Câştigător
| stefstefansteff123 a răspuns:

Salut! Alegerea între un display PLS LCD și unul IPS LCD depinde în mare măsură de preferințele personale și de utilizarea specifică a dispozitivului. Ambele tehnologii de afișare au avantaje și dezavantaje, iar diferențele pot să nu fie întotdeauna foarte semnificative pentru utilizatorii obișnuiți. Înțelegerea anumitor aspecte cheie poate ajuta la luarea unei decizii mai informate:

IPS LCD (In-Plane Switching Liquid Crystal Display):

Pro: Oferă culori vibrante și unghiuri de vizualizare largi.
Pro: De obicei, oferă o reproducere mai precisă a culorilor.
Contra: Poate avea niveluri de negru mai puțin adânci în comparație cu alte tehnologii, cum ar fi OLED.
PLS LCD (Plane-to-Line Switching Liquid Crystal Display):

Similarități cu IPS: PLS este o variantă dezvoltată de Samsung a tehnologiei IPS, oferind avantaje similare în ceea ce privește culorile și unghiurile de vizualizare.
Contra: Poate să aibă niveluri de negru și contrast ceva mai slabe decât alte tehnologii, cum ar fi AMOLED.
În ceea ce privește specificațiile pe care le-ai menționat:

PPI (Pixel per Inch): Cu cât densitatea de pixeli este mai mare (PPI mai mare), cu atât imaginea poate părea mai clară și mai detaliată.

Nits (luminozitate): O valoare mai mare de nits indică o lumină mai puternică a ecranului, ceea ce poate îmbunătăți vizibilitatea în lumina directă a soarelui sau în condiții de iluminare puternică.

În general, dacă te preocupă claritatea imaginii și detaliile fine, atunci o densitate mai mare de pixeli (PPI) poate fi un factor important. În același timp, o luminozitate mai mare (Nits) poate fi benefică în condiții de iluminare ridicată.

Cu toate acestea, este esențial să ții cont și de alți factori, cum ar fi performanța generală a ecranului, calibrarea culorilor, consumul de energie și preferințele personale. Ar fi bine să încerci să vezi dispozitivul în persoană sau să citești recenzii pentru a obține o idee mai clară despre performanța reală a ecranului în diverse situații.

| Lightdark explică (pentru stefstefansteff123):

La multi ani! Mulțumesc mult pentru că m-ai lămurit! Nu văd prea mari diferențe am fost la Altex și le-am testat toate 3 telefoanele se comporta cam la fel camerele zici că e același model totuși Samsung Galaxy A14 mi se pare că arată mai bine și deschide aplicațiile mai repede!

1 răspuns: