| TeodorL a întrebat:

Cateva pareri despre config. pc. Mersi!

http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/792508/

Răspuns Câştigător
| JohnnyWylde a răspuns:

Ar fi bine sa cauti alta placa video deoarece GT 640 are memorie de tip DDR3 deci pentru jocurile cu cerinte mari (Crysis 3, GTA IV, GTA V, Assassin's Creed: Black Flag etc.), la detalii inalte nu va face fata, si e pacat deoarece celelalte componente sunt foarte bune. Iti recomand sa te orientezi catre o placa video cu memorie tip GDDR5. Daca vrei iti pot recomanda eu o placa buna (2GB GDDR5 256-bit) dar costa in jur de 750 lei.

| TeodorL explică (pentru JohnnyWylde):

Nu imi permite bugetul sad si eu sunt in dubii cu placa video, insa nu am un buget mai mare de 400 lei pentru capitolul asta.

| JohnnyWylde a răspuns (pentru TeodorL):

Placa de baza si sursa mi s-au parut putin cam scumpe. Eu cred ca poti gasi alternative mai ieftine, iar restul banilor vor merge la placa video.

Ideea e ca am facut acest wishlist pe pcgarage dar nu o sa le iau de la iei pentru ca au crescut pretul foarte mult. Totalul o sa fie undeva la 2500 lei. Deci nu pot sa depasesc suma de 400 lei pentru placa.

Ok atunci dar sincer, nu lua placa video cu memorie tip DDR3, is worthless.

Http://www.pcgarage.ro/......5-128-bit/

Crezi ca m-ar ajuta? Trebuie sa iau o sursa cu o putere mai mare daca iau placa asta video?

26 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

ARATA ORIBIL.
Ce vrei sa faci cu ea?
Daca is jocuri, e greu, e drept de demosntrat, dar pot sa fac pariu ca iti sco peformante mai bune la ~1/2 pret daca aleg componentele cu cap.
Daca vrei o parere, spune cam care e bugetul.
Inca ceva, problema de incompatibilitate la ce ai ales tu: nu incap componentele in carcasa.

| JohnnyWylde a răspuns (pentru sltlp):

Si eu sunt de parere ca unele componente sunt putin cam scumpe si ca sunt alternative mult mai ieftine dar sa scoti jumatate din pretul ala e imposibil, indiferent cat ai cauta tu. Gandeste-te ca nu mai placa video aleasa costa 550 lei.

| sltlp a răspuns (pentru JohnnyWylde):

Pai stai asa oleaca. Daca am sa dau 999 lei pe o palca neperfomanta crezi ca sschimba ceva? Nvidia are preturi oprea piperate in segmentul asta de pret. Radeon 7750 care costa fix 400 lei e echivalenta cu gtx 650, care e undeva la 500+ lei.
Eu pot sa iti garantez ca in 90% din jcouri(ing eneral mai putin cele wow) cu asa ceva http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/792693/ i-as depasi configuratia.

| TeodorL explică (pentru sltlp):

Eu incerc sa imi pun componente de calitate si nu as vrea sa combin Intel cu amd.

| sltlp a răspuns (pentru TeodorL):

Dar explodeaza sau cum laughing.
2. Amd nu is de calitate, sau cum? Cred ca xbox 360, ps4, xbox one, sau wii/wiiu, si atatea zeci si sute de milioane care folosesc radeon+amd sunt doar niste prosti.
Si fie ca pui placa de baza de 200 lei, fie ca pui de 1000 lei, jocurile merg la fel de prost sau bine. SI nu cred ca te incalzeste cu ceva ca ai gandul ca poate ai o piesa de calitate(desi nu e asa) cand vezi ca jocurile merg prost. Sigur o sa tii calculatorul 15 ani...

Probabil, dar piesele respective nu reprezinta o solutie pe termen lung. Cel putin procesorul e model Pentium si au fost cu mult depasite de cele din seria i3, i5 etc. Decat sa aleg un Intel Pentium + ATI Radeon mai bine as alege un AMD Phenom + ATI Radeon, e o configuratie mai stabila. Pe langa asta HD7770 va mai duce jocurile (ma refer la detalii grafice mari si medii) din 2014, poate 2015 apoi va trebui schimbata. Am placa, o folosesc deci stiu despre ce vorbesc. Placa pe care o propusesem eu, e cu mult superioara HD7770.

Eu nu am zis ca depstee in tot, asta e 1. 2. am dat un exemplu.
3. Stai calm ca e ultima generatie. Depaseste cu mult i3-urile din gen 2 sau prima generatie.
3. I3 are maxim un 20% avantaj fata de un dual-core(respectivul). Retine ca i3 e tot un dualcore inainte de a spune ceva ce nu poti justifica.
4. Se vede dupa gandirea de amd +radeon sau Intel+nVIDIA cate cusonstinte vaste sunt...
5. Bine ca e gt 640 un mare gunoi care depaseste 7770. hai s aiti desenez un mic graifc: gt 640

Am zis GT650Ti nu GT640, pune-ti ochelarii. HD7770 doar Overclock-at poate ajunge Ti-ul din urma, uita-te la frecvente si iti dai seama. Nu am zis ca AMD merge bine numai impreuna cu ATI, poate nu m-am exprimat eu cum trebuie, am vrut sa spun ca as alege oricand un AMD Phenom (de exemplu) in detrimentul unui Intel Pentium.

A, ok, dar daca ar pune un 7850 si ar mai scadea de la sursa(un sirtec 500w ajunge), si ram mai ieftin, tot ar iesi peste gtx650ti(am vazut doar ca ai zis de gtx 650 simplu si gt640... ).
Iar din parttea cu procesoare se intelegea ca te ai ca variante doar pe Intel+nVIDIA sau radeom+amd. Nu conteaza, oricum.

Si eu am spus ca a ales placa de baza si sursa scumpe cand ar fi putut alege altele mai ieftine, iar restul de bani i-ar fi putut investi intr-o placa video mai buna (ca doar placa video e principala pentru un joc). Din moment ce GT640 e DDR3 nu as fi recomandat-o niciodata mai ales pentru un sistem destinat gaming-ului. Pustiul isi poate alege o placa din tot ce am discutat pana aici, eu unul mi-as fi ales 7850-ul (sunt fan Radeon).

| OnuOnulică a răspuns:

Destul de bun am o parere buna.

| taken a răspuns:

Pentru ce il vrei?
Daca este pentru jocuri, placa video este slaba.

| TeodorL explică (pentru taken):

Nu este pentru jocuri... Ce ma joc ce mai mult nu depaseste cerintele din Dota2.

GeForce GTX 650 e o placa buna mai ales ca e varianta OC. Dar atentie mare ca placile video bune nu se pot alimenta doar de pe placa de baza astfel sunt necesari conectori separati. Din cate stiu se numesc conectori MOLEX. Ar fi bine sa verifici accest aspect sa nu te trezesti ca desi cu sursa scumpa etc. nu sunt conectori pentru placa video.

Din cate vad sursa ta are conectori molex deci ar trebui sa fie ok.

Pfff, sunt presat de timp, pentru ca am observat ca baietii au inceput sa creasca preturile pe site'uri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te sfatuiesc sa-ti cumperi si un cooler pentru hardul acela care ti-l doresti. Fiind asa de mare se va supraincalzi foarte repede. In rest mi se pare echilibrat si vad ca iti va merge orice joc aparut pana acum si care o sa mai apara in viitorii 2-3 ani pe el.

O zi placuta!

| EU19 a răspuns:

Pai daca deti un monitor full hd sa stii ca placa video duce tot greul.Asa ca degeaba iei acolo i5.A alta varianta ar fi sa iei un procesor de la Amd.Un Fx-6300(500lei)dar asta implica si schimbarea placi de baza.Si restul pe placa video.
Cei de la Pc Garage au si un forum unde poti cere indrumari cu referire la alegerile tale.My Garage se numeste.

Dar daca ai un monitor full hd, neaparat alta placa video!

| TeodorL explică:

Multumesc pentru toate raspunsurile voastre! Am sa ma mai orientez putin dar sigur o sa fie o placa DDR5. Zi faina si mersi inca o data!

| TeodorL explică:

Ca sa stiti ce am facut pana la urma... Am luat o placa video Gainward GeForce GTX 650 1024MB DDR5 [Golden Sample Edition], am ajuns acasa, l-am montat si nu am fost multumit. Acum am facut un efort si am achizitionat Sapphire Radeon HD 7850 1024MB DDR5 Dual-X.

Răspuns utilizator avertizat