| xAngelo a întrebat:

Salut.Ce credeti este un pc bun sunt compatabile piesele intre iele si pe carcasa?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Iele? https://dexonline.ro/definitie/iele
Da. Este foarte bun! Iar carcasa este mare si incapatoare.

| xAngelo explică (pentru Salontanul):

Dar poti sa-mi zici i vreo div intere i5 si i3 care i div?

| Salontanul a răspuns (pentru xAngelo):

Acuma depinde de care i5 vorbesti. Daca luam tot din grupa 6000 si tot Skylake diferenta este foarte mare.
i3 are 3 MB SmartCache, 2 nuclee fizice, consum 51 W.
i5 are 6 MB SmartCache, 4 nuclee fizice si un consum de 91 W.
Memoria cache acumuleaza mai multe copii ale informatiilor originale si le foloseste cand trebuie. Cu cat este mai mare cu atat absoarbe mai mult si este mai usor. Nucleele fizice ca si cele virtuale au rolul de a prelucra informatiile si cu cat sunt mai multe cu atat sunt mai rapide.

6 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Www.intel.com du-te alege processors si jos alege compare si acolo ai date despre4 fiecare procesor despre generatie etc. Daca nu te descurci si sigur cred ca nu prea te descurci i3 este o treapta mai jos decat i5.acum depinde si ce i3 sau ce i5 spui.si de care procesor este vorba de laptop, de desktop de server ca sunt diferite generati.De ex i5 nu mai stiu sunt vreo 5 generatii la desktop, generatie ce inseamna probabil o sa spui.Pai sa zic asa scot anul asta un i3, apoi la anul scot alt i3 dar imbunatatit si asa mai departe pricepi? Astea is generatii.Adica un i3 poate fi mai bun ca un i5 daca i3 este de ultima generatie si i5 este de prima generatie sa zic asa.Nu ma uitai la ce ai dat tu, dar cand alegi ceva trebuie sa intrebi ce generatie este i3 ce generatie este i5 si asa stii care e dif care e mai bun.Hai sa ma uit sa vad ce ai tu acolo.Ok am revenit, da procesorul este de generatia 6a i3 de generatia a 6a adica ultima generatie.Acu daca il compari cu un i5 tot de generatia a 6a asta i5 este mai bun normal.Probabil si cel mai slab i5 de generatie a 6 a este mai bun ca i3 tau.Plus de asta i5 are si o placa grafica superioara fata de i3, nu stiu daca toate dar majoritatea.Bine ca pe tine nu cred sa te intereseze placa grafica integrata in procesor, vei cumpara alta mai performanta daca vrei sa te joci, dar oricum i5 este superior. Daca vrei amanunte si sa comapri procesoare cauta acolo pe pagina la Intel si gasesti toate info.

| K0sti a răspuns:

Iele?
Astea sunt fetele alea de zboara?