| D3ni55 a întrebat:

Salut, ce este un TV box și la ce se folosește? Și cum se folosește?

2 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

TVbox poate fi chiar și un HTPC (home theatre PC), dar de regula e un PC in miniatura (miniPC, vin în multe dimensiuni, dar în ultima vreme cele mai comune măsoară 120x120x50mm...aproximativ), pe care îl conectezi la net (prin cablu sau wireless), și transmiți imaginea pe un televizor non-smart (pe care nu ai avea altfel acces la YouTube, Netflix, Dazn, AmazonPrime, Disney Plus, Hulu, HBO Max, etc, ).

Niște dispozitive asemănătoare cu același rol, dar dedicate special streamingului TV, sunt asa numitele Chromecast, Apple TV, sau Amazon Fire TV Stick.
Și acestea sunt mai mult sau mai puțin tot niște PC uri in miniatura, dar au funcții dedicate, unele vin cu Kodi, o platforma de tip media center, dedicata streaming ului video...

Eu mi am luat un miniPC pentru asta, deoarece am găsit la preț bun o configurație relativ puternica, binișor peste Chromecast.

| StefanChriss a răspuns:

Salut! Tv box se foloseste pentru televizoarele care nu sunt smart TV. Il conectezi la tv, il conectezi la wifi si apoi e ca si cand ai avea smart tv, poti intra pe net, pe aplicatii etc.

Întrebări similare