Profesionistii prefera Dell, HP sau ASUS. Daca tu vrei Dell e OK e un brand puternic. Eu sunt fan HP.
Pentru ce vrei tu la facultate trebuie sa ai minimum: procesor Intel core I3 ( nu cumva sa fie Intel Celeron ca e praf ), 6-8 GB RAM ( merge si 4GB dar sa fie mai ieftin ), iar placa video dedicata 1 -2 GB. Bateria sa fie detasabila si cu minimum 4 celule ( recent am fost in Flanco si am vazut 2 modele Dell cu baterie detasabila ).
Ca pret vezi sa nu depaseasca 1.900-2.000 lei daca e free dos. Daca are Windows instalat mergi până la 2.300 lei.
( Daca ai rabdare in a doua parte a lunii Noiembrie vine Black Friday si poti cumpara ceva mult mai bun la un pret rezonabil ).
Sa ai multa BAFTĂ.
Daca spuneai si ce buget ai tu la dispozitie m-ar fi ajutat si mai mult. Totusi pentru ce ai spus tu ca ai nevoie eu as alege asta:
1. nJoy Aerial
2. Qilive Q8
3.ASUS X540NA-GO067
4.ASUS X541UV-GO1483
Si multe altele. Pentru ce ai tu nevoie eu zic sa nu dai mai mult de 1600-1500 de lei pe un laptop nou. Bafta!
Mai bine spui ce programe vrei sa folosesti, lasa firma producatoare. Daca vrei sa rulezi programe de tip CAD ai nevoie de putere de calcul.
"Nu vreau cel mai scump" - ce inseamna scump? ce buget ai?
Nu toate produsele DELL sunt ieftine, si am observat o problema principala cu majoritatea.
Ce vrei de la laptop in mare parte ar fi alta intrebare, dar singura limita reala este bugetul, in mare parte.
Eu am un Acer Aspire 5 (A515-41G-F2SH) si l-am luat cu 2500 de lei, e un pret nici foarte scump dar nici foarte ieftin pentru un laptop si are specificatii cel putin decente, merge atat pentru office cat si pentru light-gaming, desi nu iti recomand sa mergi asa mult pe partea de gaming cu laptop-urile in general fiindca au componente de tip low-profile si oricat de "profi" ar fi tot nu se compara cu un PC sau cu o consola.