| skull12 a întrebat:

Salut, ce parere aveti de windows 8.1? Corespunde win. 8.1 pe un pc de 2 gb, o placa de video integrata si un procesor single core de la amd doar pentru navigare pe internet?

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Windows 8 si mai sus necesita procesor mai puternc si memorie mai mare.
Pentru "doar navigare pe internet" iti recomand sa-ti instalezi Linux.
Linux Mint se poate descarca in format ISO de aici:
http://linuxmint.com
Pentru calculatoare mai vechi este posibil sa fie nevoie de o versiune mai veche (preferabil 64 biti), de exemplu v. 18.x

| antimulte a răspuns:

De mers va merge dar cam la limita, procesorul daca e si cu un singur nucleu ar fi bine sa ai o frecventa inalta, peste 2.4 GHZ sau chiar 3 GHZ. Iar din cei doi GB de ram ai tai, iti va lua si placa video o parte, fiind integrata. Daca nu vrei sa il schimbi sau sa incerci alte sisteme de operare, incearca macar sa ii mai pui niste RAM.

| skull12 explică (pentru antimulte):

Am un singur nucleu, 3. 3ghz. Mersi de raspuns.

| Simpatic a răspuns:

Eu zic ca da corespunde, asta daca procesorul si windowsul sunt ambele pe 64 biti.

| Frank51 a răspuns:

Cu greu va merge orice windows, dar pentru navigare pe net merge(social, shopping, ca la movies/multimedia nu ai sanse).

Gasesti calculatoare second(interlink/pdmedia/diablos) cu 4gb ram e8400 la 200 de lei, si ruleaza filme 1080p fluent(procesorul asta a fost foarte popular pe langa q6600).

| skull12 explică (pentru Frank51):

Doar Facebook, Youtube ( in 480), ar trebui sa mearga? Momentan am windows 7, dar as vrea sa incerc si win 8.1

| Frank51 a răspuns (pentru skull12):

Windows 7 e cel mai bine optimizat dintre toate, pacat ca va pierde suport. Sfatul meu este sa ramai pe windows 7.

Facebook va merge dar greu, Youtube la fel, la limita.

| Simpatic a răspuns (pentru Frank51):

Eu am crezut ca are placa video de 2 GB, acum am observat ca e on-board

| NLS a răspuns:

Linux Mint Mate 18.3,
sau Windows 7 SP1 Starter
se vor mișca cel mai bine pe acea configurație.

Dețin ceva asemănător, fostul meu pc, un Celeron D 325 2. 5GHz, 2gb DDR1, Video FX5500, și merge cu windows 7 Starter fără probleme.
FullHD nu duce în condiții bune, insa HD (1280*720) merge brici. (și asta din cauza procesorului, nu a plăcii video)

| flixbuster a răspuns:

Win 8.1 functioneaza EXCELENT (varianta pe 32 biti) pe sisteme vechi de 15 ani cu procesoare Core 2 Duo si Athlon 64 x2 cu 2GB RAM. Asta o spun din experienta, am facut cel putin 6-7 sisteme de genul si am pus Win 8.1 pentru ca il puteam face sa semene cu Win 7 (beneficiarii erau seniori obisnuiti cu Win 7 si care nu suportau/nu se adaptau la Win 10) si in plus se puteau controla update-urile.

Tu ai 2 GB RAM - check.

Procesorul single core nu stiu daca va duce - trebuie testat. Dar sincer, un Athlon 64 x2 cred ca il cumperi foarte ieftin in ziua de azi la mana a doua.

Chiar si placa video on-board (depinde de care) ar trebui sa fie ok atata vreme cat ai drivere. Daca nu, din nou, o placa video sh cu drivere de Win 8.1 e foarte ieftina.

Concluzie: daca ai noroc cu CPU si drivere de GPU, iti poate merge ok pentru ce vrei tu. Daca nu, costul upgrade-ului de CPU si GPU ar trebui sa fie destul de mic - niste zeci de lei - ca sa-l faci sa mearga bine cu Win 8.1 pentru navigare net (si chiar si filme in functie de CPU, GPU si rezolutie monitor).

| skull12 explică (pentru flixbuster):

Procesorul este de 3.3 ghz, iar placa video video este ATI Radeon 3000 Graphics, cu aceasta configuratie ma pot uita la niste filme pe Netflix, am testat, dar voiam sa stiu daca pot avea win. 8.1 doar pentru navigare.

| flixbuster a răspuns (pentru skull12):

Pentru placa video ai drivere de 8.1/10 de pe Windows Update, cum iti ziceam - dupa cum scrie la AMD pe site:

http://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-legacy

La procesor mai important era modelul decat frecventa (care nu inseamna nimic daca nu e pusa in context).

Daca zici ca te uiti la filme pe Netflix, sigur poti sa faci si navigare. Dar probabil ca nu cu 20-30 taburi deschide in acelasi timp (te mai limiteaza si RAM pe langa orice CPU ai avea).