| Cristi1399 a întrebat:

Salut
Ce parere aveti despre Apple MacBook Air 13.3 2017? Recent l-am cumparat din Mega Mall de la Flanco prin credit TBI, valoarea lui 4800 cu garantie, iar in 2 ani il platesc 7500 de lei. Sunt bune ca laptop-uri? Rezistente? Sigure? Am facut oare o alegere gresita? Il folosesc doar pentru internet, Word/Excel si eventual tester auto sau aplicatii browser. Si, exista vreo diferenta intre produsele Apple cumparate din Romania vs cele cumparate din SUA in afara de pret? Multumesc anticipat, astept si alte sfaturi de la cei care se pricep

Răspuns Câştigător
| Panamax a răspuns:

Eu am doua MacBook-uri pro unul din 2012 si unul din 2015 un Dell din 2017si un HP 2018.
Ultimele doua par jucarii pe langa Apple.
Ai facut o alegere ok.
Nu se compara niciodata calitatea ecranului, a tastaturii, a sistemului de operare etc.
Nu ai nevoie de antivirus ca la pocnitorile cu Windows.

4 răspunsuri:
| Dandinelle a răspuns:

Lucrez in IT momentan si am de-a face cu macbook-uri. In general in caz ca vrei sa programezi esti in linie cu toate programele prin folosirea OS-ului lor. In caz ca vrei sa lucrezi in IT infrastructura - atunci iti recomand un sistem cu Ubuntu pe el.

In general preturile sunt total exagerate pentru produsele Apple, nu mai spun de schimbarea pieselor de pe el. Macbook-ul e facut astfel incat nu oricine poate sa schimbe o tastatura si nu oricum. Sunt foarte impractice in legatura cu asta, service-ul pentru ele dureaza foarte mult deoarece, sincer, se pare ca sunt facute sa se strice in 3 ani maxim. Macar e bine ca ai luat garantie.
nu exista diferente intre produsele furnizate in Europa vs. produsele furnizate in S.U.A.
Pentru banutii astia iti poti lua un laptop performant pe care sa emulezi produsele Apple.
Aplicatiile pe care vrei sa le folosesti de obicei pe app store sunt mult mai scumpe de asemenea. Iti recomand totusi daca vrei sa folosesti programe gen word si excel, poti folosi: Pages, Numbers si Keynote

| goguPatent a răspuns:

Ai facut o alegere total gresita.
Sa dai 7500 lei pe un laptop pe care nu il folosesti, tie ti se pare o afacere buna?
cu 2000 ron iti luai un laptop care facea fix ce face si MacBook ul ala si ii puneai tu un actibild cu marul

| CM7YRE a răspuns:

"Bun"? Da. "Rezistent"? In functie de cum decide Apple. "Sigure"? Daca te referi la sistemul de operare, e mai ok decat un Windows. Alegere gresita? Sunt curios ce program folosesti ca tester auto. Daca vri sa-l iei si sa pui Windows pe el, opinia mea e ca "l-ai luat degeaba". La 4.800 de ron pentru ce ai tu, iti luai un "megalaptop". La 7500 ron, brd 12 rate fara doband, iti luai un super mega laptop cu RTX. Facea mai mult decat aveai tu nevoie. Opinia mea, cred ca e de acord toata lumea, daca ai facut asta ai dat prea multi bani pe ceva ce ar fi posibil nici sa-l utilizezi la maxim. Macbook-ul e "bun" in sinea lui, dar la banii astia, si la ce ai spus tu ca-l utilizezi, clar nu ar fi o alegera buna (de ce? Pentru ca poti lua ceva mult mai bun. Tu nu ai "Gresit" dar puteai lua orice altceva mult mai bun)

| GabiDumitrescu a răspuns:

Felicitari, dar de ce trebuie sa ne spui DUPA ce ai facut prostia ca esti... slab de inger? Credit, in 2019, pentru un model 2017 care va fi folosit doar pentru net/office. Puteai lua un Dell nou-nout cu 3 ani garantie la 2000-2500 RON maxim. MacBook-urile sunt minunate, pana sa se strica si vezi ca nu ai ce repara la ele, pentru ca minunatii astia de la Apple le-au gindit fix ca sa te forteze sa faci upgrade, nu ca sa le repari si sa le folosesti si 10-15 ani.