anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, ce procesor imi recomandati sa aleg? un Procesor AMD A8 X4 3870K, 3000MHz, 4MB, socket FM1, sau un Procesor AMD Phenom II X6 1045T Six Core, 2700MHz, 3MB, socket AM3, oricare asi alege, achizitionez o placa video Ati readon 6670 1gb ddr5 pe 128 biti. Ma gandeam ca cu a8.ul pot sa fac crossfire si sa am dual gpu. Ce este mai folositor pentru gameing ocazional si mult 3ds,maya, photoshop, after efect ..etc. funda happy

19 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

Mai bine un i3 3220 si un gtx 550 ti(daca folosesti ce ai zis tu acolo)

| DeyCj a răspuns:

Pentru astfel de operații ai nevoie de un procesor rapid și o placă video bună, deși eu aș opta pentru Nvidia, deoarece se înțelege mai bine cu AMD-urile, dar nu e o regulă, și ca procesor îți recomand Phenom-ul, celalat are un soket cam vechi și plus de asta e mult inferior.

| KodrutZ a răspuns:

A8 nu are sens sa il bagi in crossfire cu placi de-astea mai puternice, ca ar aparea un bottleneck. Citez dintr-un review "There are some limitations as we found - mainly asymmetric CF only works in DX10 or DX11 games. While DirectX 9 titles will still function, performance will be suboptimal as you'll soon see." Si pe mine ma batea gindul sa imi iau un A6/A8/Phenom sau FX, pina la urma mi-am facut frumos platforma cu i3 2120 si sint extrem de multumit, mai ales cind vine vorba de temperaturi si consum energie raportate la performanta. Sint fan AMD, dar asta nu inseamna ca trebuie' sa fiu si orb. Care e bugetul tau pentru tot sistemul sau ce componente ai de gind sa iei? Eu in momentul asta as merge pe i3 3220+HD 7770.
@LetMeGuidYou: Piei, spammer nenorocit!

| KodrutZ a răspuns:

Oameni buni, sinteti cu pluta?
@earthstil: Serios? Unde ai auzit asta, la coltul blocului? In majoritatea jocurilor e la fel ca un i3, uneori chiar slab (frecventa mai mica, deci chiar mult mai lent in jocurile care nu sint optimizate pentru quad), doar ca e aproape dublu ca pret.
@AstonMartin: Aproape in totalitate de acord cu tine, mai putin la partea cu video-ul integrat in i3/i5 - sa fim seriosi, pina si IGP-ul din A8, overclockat la maxim si cu DDR3 la 1866 si latente mici, e mult mai lent decit HD 4770-ul meu, placa dedicata care are deja vreo 3 ani jumate' de la lansare. i3 cu o placa dedicata e parfum, mai ales dpv al raportului performanta/consum!
@lupusinguratic: Esti total pe linga, nu iti dai seama? Socket mai vechi> procesor automat inferior si AMD se intelege mai bine cu NVIDIA. Ce ai fumat, sa ne zici si noua, ca trebuie' sa fie ceva bun de nu mai stii pe ce lume traiesti!

| AstonMartin a răspuns (pentru KodrutZ):

De acord ca este mai lenta o integrata, dar pentru un buget mai mic, merge momentan http://www.youtube.com/......p?/results
Am si eu un i3 2100 si am incercat si integrata, merge binisor (am si dedicata gt440 1gb ddr5-isi face treaba), decat sa ia un 6670 ddr5 (e buna nu zic nu) acum mai bine ia decat procul, si mai pune 200 lei si ia hd7770 de ex. Cheers!

| AstonMartin a răspuns:

Socketul fm1, este "dead", o sa apara acum intr-o luna sau 2 - FM2, care nu va fi compatibil cu fm1, si nu vei avea posibilitati de upgrade nici la placa de baza nici la procesor peste 2 ani sa zic. Procesorul e bun, poti sa-i faci si overclock, iar placa video integrata merge foarte bine, si battlefield 3, crysis 2 merg bine cu ea.

Pe cand socketul AM3, daca iti iei o placa de baza cu am3+, vei avea mai multe optiuni de upgrade cu procesoarele fx bulldozer insa, care apar pana in 2013.

Mergi mai bine pe Intel i3-3220 cu hd 2500 (ruleaza cam orice la rez mici), sau pe i5-3450 (la fel).

Ce buget ai?

| AstonMartin a răspuns:

Procesor AMD Phenom II X6 1045T este mai bun pentru multitasking, daca vrei gaming i-a quad core phenom ii x4 965, asta daca vrei sa mergi pe AMD si nu pe Intel i3/i5

| KodrutZ a răspuns (pentru AstonMartin):

Cum ziceam, fanboysm-ul e prostie curata, cind discutam de performanta per watt si caldura disipata. Nu de alta, dar s-ar putea ca pentru Phenom sa ii trebuiasca si sursa/carcasa noua...
P.S. Depinde mult si la ce rezolutie joaca. Si eu vroiam sa imi iau un HD 7770, dar cind am vazut ce frumos zboara jocurile pe HD 4770 pe care il aveam inainte, am zis pas. Chestia e ca eu am monitor 1280X1024, nu fullHD sau mai stiu eu ce nebunie de setup cu 3-4-5-6 monitoare.

| danteewerr a răspuns:

Intel core i5 2.67 ghz! Este cel mai bun!

| Cezarik a răspuns:

Buget ~2000 Lei. pentru sistemul de la 0. Am un LED BenQ de 22" fullhd.
Ma gandeam initial la asta :
http://www.dc-shop.ro/wish/&wid=1931
fara SSD.
Vreau procesorul sa fie de la AMD. o idee, ceva? Nu vreau dual core de la Intel. nu i3.

| AstonMartin a răspuns (pentru Cezarik):

Daca neaparat AMD, atunci mergi pe varianta cu fx dintre astea doua, dar schimba sursa cu una Cooler Master/Cooltek (calitate germana)/Enermax/Recom/Sirtec - cam astea ar fi bune in bugetul tau, kiss quiet nici macar nu e in stoc, dar e si slaba.

Ca o idee poti merge si pe un Intel i5 ivy bridge, intra in buget.
ASRock B75M-GL + Intel Core i5 3350P + Sapphire Radeon HD6670 1GB DDR5 + Western Digital 1TB SATA-III 7200 rpm 64MB Caviar Blue (poti pune si unul la 500gb 280 lei) + Memorie Exceleram 8GB DDR3 1600MHz CL9 Dual Channel Kit + Sursa Sirtec - High Power Element PLUS 400W + Carcasa Segotep SG-Z1 ===>> total cam 2200 (pe siteul unde am facu eu calculul shopit.ro, care apartine de pcfun si pcgarage, dar are preturile mai mici decat acestia).

Cum sa pui ma o carcasa cu sursa integrata cu un gtx 550 ti care consuma 125w in full load si cu procesor care consuma 69w, va pocni.
Incearca sa pui o sursa de la producatorii recomandarti mai sus. Iar hardul ia unul cu 64 mb buffer, e cam la acelasi pret. (daca nu-ti ajung banii pentru sursa buna, ia hard de 500 gb si doar o placuta de 4 gb ram, iar placa video incearca ceva din seria nVIDIA GTX 650 sau ATI HD 7000 (7750, 7770,7850 etc)

AI mai cautat variante, ai luat ceva?

| Cezarik a răspuns (pentru AstonMartin):

Http://www.dc-shop.ro/wish/&wid=2066

Urmeaza sa comand zilele astea. Sa mai fac rost de ~150 lei. Eu zic ca e alegerea ideala. :)

Cam naspa carcasa pentru un astfel de sistem.

| stefanel122 a răspuns:

Frate, ia-ti un Intel Core i3 3.3 GHzwinking
e adevarat ca AMD vi se pare mai bun.
Dar nu e adevarat, va spun eu.
AMD e sensibil, cum asa?
Daca dai un ShutDown sau un restart se
cam... stiti voi.
Core i3 e mult mai bun si mai rezistent.

| cryyysss a răspuns (pentru stefanel122):

Vorbesiti in punga ma? amd AMD Phenom II X6 1045T Six Core, dau restart de cate ori am chef sa fac sex (adica de cate ori mi se scoala)winking si shutdown la fel, si nu am nici un fel de probleme, numai vorbi prostiwinking