| 4ndr33y a întrebat:

Cred ca am tensiune pe Cablu TV pentru ca m-a curentat de mi-au zdranganit dintii in gura. O persoana mi-a zis ca fenomenul se intampla pentru ca nu am impamantare dar creionul de control NU se aprinde pe carcasa de pe PC sau pe mufa de la TV, se aprinde pe Cablu de la RDS, de asemenea cand ating mufa de la cablu cu mufa tv-ului, se produc scantei albastre. Ce parere aveti, de unde vine tensiunea aceea?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Tensiunea vine de la televizorul unui vecin, prin mufa de antena. De acolo trece la tine prin cablajul si distribuitorul de antena.
Din constructia televizorului (si nu numai) circa 110V apare pe carcasele aparatelor casnice sau mufele televizoarelor, calculatoarelor, dar nu trece curent periculos, doar ca te poate pisca (mai ales daca ai mana umeda).

| 4ndr33y explică (pentru Bula):

Sunt 100% sigur ca aia n-a fost piscatura. Tensiunea vine prin cablu tv si face masa cu dispozitivele din casa. Am un TV nou si destul de scump, nu vreau sa-l pun la risc. Azi trebuie sa vina echipa tehnica.

| K0sti a răspuns (pentru 4ndr33y):

La toata lumea e la fel! Dupa ce nu o sa mai chiulesti de la orele de fizica, o sa afli si de ce! Stii ce tensiune e intre carcasa unui PC si pamantare? Ai 110V... face bine la oase!

| 4ndr33y explică (pentru K0sti):

Cand o sa te informezi si o sa aflii ca unele echipamente defecte pot scurge in retea tensiuni mari si ca au fust nenumarate cazuri de electrocutare, n-o sa te mai dai asa inteligent, bai fizicianul vietii.

| K0sti a răspuns (pentru 4ndr33y):

Pot, dar nu e cazul tau! Acolo e alt fenomen, studiaza-l!
Dupa cum spuneam, la toata lumea e la fel! Tot asa ma curentez si eu si tu si altul, daca pui mana pe cablul de antena si partea metalica a televizorului sau orice alt obiect metalic din apropiere pus la masa!

4 răspunsuri: