Întrebare recomandată | Stefan03 a întrebat:

Cum ma pot apara de virusi/malware etc? Antivirus, gratis? Daca da, care?

6 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Scaneaza pe virustotal ce descarci (intr-o anumita "limitare" de marime). Apoi sa ai si-un antivirus, de orice fel, si mai pune-ti din cand in cand si alt tip de "anti malware" sau orice altceva sa scanezi. Si-un adblock e bun. vezi doar cand rulezi executabilele. Mai mult de-atat, poti pune anumite filtre, exceptii, UAC pe cat mai high, si multe alte solutii. Ideea de "virus" se manifesta in pc-ul tau daca il lasi sau daca il 'fortezi' cu mana ta: exp instalezi un joc si rulezi executabilul, cu antivirus disabled. E ca si cum ai invita hotul in casa, antivirusul detectandu-ti in avans "treaba". ideea e ca nu toate programele sunt "virusi" chiar daca antivirusul ii detecteaza. Oricum, daca ai grija, poti lua virusi mult mai greu.

| gabicoo a răspuns:

Antivirus gratis: Avast free e cel mai bun și singurul antivirus gratuit băgat în seamă de cei de la www.av-test.org
Periodic, pentru o a doua opinie, poți folosi utilitarul antivirus Norton Power Eraser. E free. Nu se instalează. Îl descarci de pe site-ul oficial. Îl rulezi, scanezi tot PC-ul cu el ( scanare tot sistemul/full scan) elimini din sistem tot ce nu e OK, finalizezi apoi îl ștergi de pe desktop fără să lase urme în sistem.
Succes.
:)

| cfrtobias a răspuns:

Avast si cauti serials da daca descarci antivirus numai iti vor merge crackuri de au virusi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa te protejezi 100% nu poti, un maware-scan de pe net din cand in cand nu strica.Antivirus gratis de asemenea poti gasi, numai ca consuma cam multa memorie.
Poti urmari ce programe ruleaza in mod normal, si daca apar noi programe necunoscute imediat le poti sterge/opri.

| Țoglă a răspuns:

BitDefender Free și adblock plus pentru navigator.
Nu te complica cu altceva.

| madalinxz a răspuns:

Pai eu nu iti recomand antivirus pentru ca nici ele nu te ajuta prea mult si din ce am observat eu consuma destul de multe resurse, cum a spus si AACKE1 un malware scan nu strica dar cum am spus nu recomand. Daca chiar vrei iti recomand BitDefender dar nu recomand daca intelegi ce zic. laughing