| ₣e†ĺ†α Ŕ嚃å†α†ħå a întrebat:

Cum se produce "plansul"? De la ce? Ce se intampla in organismul nostrun cand plangem?

Răspuns Câştigător
| (¯`·._)(rojin_roj) (¯`·._) a răspuns:

Plinsul face bine: lacrimile reduc starile de nervozitate, curata corpul de toxine si cresc puterea organismului de a se autovindeca. Pe scurt, se spune ca „plingaciosii" au o sanatate fizica si psihica mai buna decit cei care refuza sa-si arate sentimentele. Iata cum au raspuns expertii la cateva intrebari despre plins.
De ce se simt oamenii bine dupa ce au plins? Specialistii americani care au lucrat cu mii de subiecti care tineau doliu dupa cineva drag au ajuns la concluzia ca oamenii nu numai ca se simt mai bine dupa ce pling, dar si arata mai bine. Explicatia biochimistilor este aceea ca, prin lacrimi, oamenii elimina si substante chimice care se formeaza in organism in timpul starii de stres. Ei sustin ca prin lacrimi, ca si prin transpiratie si urina, organismul scapa de diferite toxine.

Cit de des pling oamenii si de ce? Iata citeva motive de plins, invocate de cei care au participat la astfel de cercetari: jumatate dintre ei pling din cauza tristetii, 21% - de fericire, 10% - de furie, 7% - de mila, 5% - de anxietate, iar 4% de frica. Statisticile insa nu pot explica ceea ce se intampla in subconstientul oamenilor. De exemplu, exista persoane care izbucnesc in lacrimi cind aud o anumita melodie.

Dar daca nu poti plinge? Cei care nu pot sa verse o lacrima ar trebui sa ceara ajutorul unui psiholog, sa vada daca nu cumva isi blocheaza lacrimile in mod inconstient. Unii chiar au nevoie de sedinte de terapie.
Ar trebui sa ne controlam lacrimile? Raspunsul este: nu. Foarte putine persoane reactioneaza ciudat si pling fara motiv. Terapeutii ne recomanda ca, din cind in cind, sa nu ne simtim jenati si sa tragem un plins zdravan. Ei sustin chiar ca cei care pling usor ar trebui sa fie fericiti ca au astfel de reactii. Daca insa pling de fiecare data cand sunt criticati, atunci, in mod sigur, au nevoie de ajutor.

3 răspunsuri:
| Alien a răspuns:

Plansul nu face bine!
Gul ce mai raspuns stupid ai dat cu totul pe langa intrebare si cu greseli gramaticale, nu se scrie Plinsul; decit; Unii; cind etc.
Plângant ne creăm voluntar un handicap ca urmare a unor emoţii puternice, este unic speciei umane si in general se produce pe baza sentimentelar negative ce nu fac bine creierului uman(ca de exemplu o simpla enervare distruge intre 4-7 mil de neuroni).
Cum se produce plansul?
Nu se produce e un comportament!
De la ce?
E o strategie ce ne poate lega emoţional de cei din jur!

| Razvan a răspuns:

Plansul e materializarea frustarilor.Nu e nici bun nici rau.In functie de persoana. Mie nu imi place sa plang, chiar daca mi se intampla lucruri sa le zicem grave desi eu le percep ca fiind grave in sine nu sunt nici de departe asa.Prefer sa rad cand imi vine sa plang.Suna prosteste dar functioneazahee hee

| (¯`·._)(rojin_roj) (¯`·._) a răspuns:

Alien -intra la sfaturile doctorului sa vezi ce spune daca este bine sa plangi sau nu. o zii buna