E nevoie de o imprimanta sau multifunctionala care "stie" sa scrie pe CD-uri, de exemplu, iti pot spune un model mai vechi: (am avut-o eu) HP C5380.
Observi in partea dreapta: CD-DVD printing, separate photo tray (are un locas unde bagi discurile)
https://www.pcworld.idg.com.au/review/hp/photosmart_c5380/266685/
Tehnologia se numeste LightScribe (HP), si mai exista o alternativa: Labelflash (de la Yamaha) mai putin raspandita pe la noi.
E nevoie desigur de discuri speciale: cele la care e mentionat termenul PRINTABLE si-sau LightScribe:
"..printable DVD-R discs, which feature printable surfaces that can be used with an inkjet or laser printer to create custom decorative labels"
Si de un software, precum CD DVD Label Maker, dar de multe ori, imprimanta vine cu un software suficient de bun.
PS: mai a fost doar un exemplu, oricum nu se mai gaseste de ani buni modelul acela, sunt multe alte modele actuale (Inkjet sau Laser) care pot imprima pe discuri.
Varianta mai putin costisitoare decat o imprimanta speciala :
O foaie de hartie taiata si lipita la precizie pe CD. Am incercat de multe ori aceasta metoda, nu mi-a facut probleme.
SexyGirlSweet1998 întreabă: