Nu primesti un router gratuit, poti lua un router in chirie sau sa il cumperi de la ei.
Primesti un ONT in care intra fibra (unele modele au si wi-fi dar este slabut). Mai bine sa iti cumperi tu un router.
Al tau nu este bun pentru ca ai viteze maxime de 100 mbps, ai nevoie de unul cu port ethernet gigabit.
Nu-ti vor da router, doar daca ceri.
Oricum, orice router ai sau primesti /cumperi, acela va trebui configurat pentru a functiona cu conexiunea PPPoE de la Digi.
Viteza rezultanta va depinde de intregul sistem: semnalul primit - router - cablaje - calculator (sau alte dispozitive). Si culmea: cel mai SLAB va dicta viteza de comunicare finala prin internet!
Pai nu cumva tocmai ai cumparat routerul cu 25 lei? De ce sa vinzi un asemanea chilipir? Nou e in jurul a 100lei.
Cei de la Digi vor monta un ONT cu functie de router. E o petarda sa stii. Trebuie sa-ti pui routerul tau ca sa ai viteza decenta la net. Le zici doreilor de la digi sa puna ONT-ul in mod bridge ca sa ai viteza maxima pe cablu, apoi legi router-ul tau la petarda lor ZTE 660F- cel mai prost echipament de conversie a semnalului optic montat de furnizorii de internet din Romanica.
Poti cumpara un router nou dual band. dar mai intai vezi cum merge asta de 25 lei al tau. Daca vrei unul nou recomand ASUS dar sare peste 250 lei. Si cei de la TP-LINK au routere dual band bune in jurul a 150 lei. Orice router nou cumperi sa nu fie sub 1200 AC.
Succes.
Routerele de la gigi sunt FOARTE BUNE
chiar sunt al fel de bune ca routere care costa cel putin 100euroz
in plus, cea mai mare TAMPENIE din ziua de azi e un abonament de peste 100mbps, din cauza ca MAREA MAJORITATE ZDROBITOARE A ROUTERELOR *************************NU********************* SUPORTA 100mbps... NOOOOOOOOOOOOOO SHlT
adica, TEAPA E CA SUPORTA BINEMERCIC speedtest.net
DAR IN REALITATE ****************NU**************** SUPPORTA T0RRENTI la viteza aia sau mai sus, CEL PUTIN (t0rrentii NU transfera liniar, ci pot sa aiba si 35mii de surse per un singur t0rrent, iar, NOOOO SHlTTTT)
asa ca aveai un router de 25 de lei! de ce te mai chinui cu unul mai bun, vrei sa fii la fel ca restul rrrrominilor care au o bastina, asta, masina de zeci de mii de euroz dar nu au unde sa stea... dar tu esti versiunea cu netul, adia am giga speed dar echipamentul NU suporta mai mult de 70mbps?!?
PS am router netgear, care ar trebui sa fie "cea mai buna firma" (sub cisco) si am pus un Q1 cu celeron 800MHz ca server linux pentru ca routerul EXTREM DE SCUMP a lu' peste NU face fata la 100mpbs si am in cel mai bun caz 70mbps cu toate ca, cica, ca ar trebui sa faca fata la o mie de mpbs!