| DOOOPX a întrebat:

Salut, daca vreau sa imi schimb un procesor mai bun, am un soket am3 deci pot pune orice procesor care merge in acest soket? Adică o sa fie compatibil chiar și dacă îmi pun ultimul model de AMD care merge in acest soket?

Răspuns Câştigător
| roberthuzmezan a răspuns:

Simplu, vezi un procesor care are un socket am3 și verifica pe site-ul producătorului pentru ce memorii suporta, dacă suporta 1600 sau mai mult e ok

5 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Ce placa de baza ai? Ce model?

| DOOOPX explică (pentru CM7YRE):

Ga-m68mt-s2p

| CM7YRE a răspuns (pentru DOOOPX):

Conteaza ce revizie ai (1.0, 2.0, 3.0 sau 3.1), oricum cel mai probabil o sa suporte toate. Intrii pe site-ul oficial al placii de baza, la support, cpu support http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-M68MT-S2P-rev-30#support-cpu si iti spune acolo exact ce modele suporta placa ta de baza. Apoi, in functie de buget si de cat de usor gasesti procesorul, tu iti selectezi ce doresti.

| roberthuzmezan a răspuns:

Da, orice procesor care are socket am3 o sa fie compatibil cu placa de baza, însă trebuie să fii atent când vine vorba de procesor și frecventa memoriilor ram, pentru ca procesoarele au o anumita limita a frecventei la ramis, și nu cred ca e o problema asa mare, numa e păcat sa dai bani în plus pe o memorie de 3200mhz când procesorul suporta maxim 2600 (am dat un ex random)

| DOOOPX explică (pentru roberthuzmezan):

Eu am 4 gb ram 2 placute amandoua sunt 1600 deci cum trebuie sa aleg un procesor?

| roberthuzmezan a răspuns (pentru DOOOPX):

Simplu, vezi un procesor care are un socket am3 și verifica pe site-ul producătorului pentru ce memorii suporta, dacă suporta 1600 sau mai mult e ok