Simplu, vezi un procesor care are un socket am3 și verifica pe site-ul producătorului pentru ce memorii suporta, dacă suporta 1600 sau mai mult e ok
Conteaza ce revizie ai (1.0, 2.0, 3.0 sau 3.1), oricum cel mai probabil o sa suporte toate. Intrii pe site-ul oficial al placii de baza, la support, cpu support http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-M68MT-S2P-rev-30#support-cpu si iti spune acolo exact ce modele suporta placa ta de baza. Apoi, in functie de buget si de cat de usor gasesti procesorul, tu iti selectezi ce doresti.
Da, orice procesor care are socket am3 o sa fie compatibil cu placa de baza, însă trebuie să fii atent când vine vorba de procesor și frecventa memoriilor ram, pentru ca procesoarele au o anumita limita a frecventei la ramis, și nu cred ca e o problema asa mare, numa e păcat sa dai bani în plus pe o memorie de 3200mhz când procesorul suporta maxim 2600 (am dat un ex random)
Eu am 4 gb ram 2 placute amandoua sunt 1600 deci cum trebuie sa aleg un procesor?
Simplu, vezi un procesor care are un socket am3 și verifica pe site-ul producătorului pentru ce memorii suporta, dacă suporta 1600 sau mai mult e ok
Casper003 întreabă:
Lavinia_Cristina_ întreabă: