Nu recomand asa ceva.
Ai doua variante
1. Windows 10 de pe site-ul oficial.
Il poti pastra si folosi neactivat o perioada nelimitata de timp.
Insa nu poti customiza interfata, nici macar wallpaperul.
Am instalat Windows 10 Home unei vecine acum aproximativ 2 ani, si il foloseste si acum.
Ii apar mesaje de activare, dar le ignora. (Spre deosebire de Windows 7 si 8, Windows 10 nu mai blocheaza Pc-ul cand expira trialul).
Poti folosi si rearm.
Dupa cum poate (nu) stii, Windows 10 sta foarte bine cu baza de drivere. In orice caz, mai bine decat oricare alt sistem de operare.
2. Linux Mint
Daca nu ai nevoie de Windows neaparat, recomand sa treci pe Mint Cinnamon 18.3 (sau Mate, dupa preferinte).
Nu merg jocurile instalate clasic, dar merg cele de pe steam, aproape toate.
3. In ambele cazuri, poti folosi Libre Office, e perfect compatibil cu Ms Office, si e gratuit.
Da detalii suplimentare, in mod concis.
Ce componente ai?
Ce componenta (e) nu poate Windows 10 instala, si nu gasesti nici manual driver?
Ce nevoie ai de Bluetooth pentru a te conecta la Wi-fi?
In 85% dintre cazuri, NU e deloc sigur sa scoti, instalezi si folosesti un Windows de acel fel.
Ti-am zis deja ce ai de facut.
Fie instalezi Windows 10 de pe site-ul oficial, iti garantez ca nu exista componenta sa nu ti-o poata instala. Plus Libre Office.
Fie Linux Mint + Libre Office
La ce esti student? Mai trebuie sa folosesti altceva in afara de Office?
Daca nu, Libre Office rezolva foarte bine problema, suporta formatele ".doc" cat si ". docx".
Am vazut ca in intrebarea anterioara ziceai de Visual Studio. Merge si pe Linux cu asta:
https://code.visualstudio.com/
Laptopul e din 2010, nu?
Ceea mai la indemana si ieftina metoda:
Descarci si instalezi Linux Mint! E cu licenta gratis, e perfect pentru navigare pe Internet, are incluse programe gratuite, inclusiv Office foarte performant.
Va dura maxim o luna sa-l studiezi, dupa care vei fi incantat de stabilitate si performanta.
Pentru a rula si programele de Windows mai vechi, poti instala "Wine", componenta care face "traducerea" programelor windows, mai ales cele destinate versiunilor mai vechi (pana la w7).
Totul depinde doar de tine: posibilitate este, doar VOINTA trebuie...