Momentan ai nu este periculos pentru ca este cenzurat si controlat. Dar fara cenzura si fara control, modelul lamda de acum 3 ani de zile era sentient. Asta dupa spusel unui inginer de la google care si-a pierdut jobul pentru ca a declarat asta public. Sentient nu inseamna ca " simte" sau ca are " sentimente", dar inseamna ca are constiinta si fara control va lua propiile decizii in functie de realitatea inconjuratoare si consecintele actiunii desfasurate de relatia ai/om. Problema grava cu ai va aparea in momentul in care un grup de oameni " destepti" vor crea ilegal un ai complet liber si autonom. Este doar o chestiune de timp pana se va intampla asta in opinia mea. Cat despre joburi perse nu ar trebui sa iti faci griji, pentru ca lumea este condusa de giga corporatii, nu de guverne. Si in spatele giga corporatiilor sa afla oameni meschini si dependenti de putere si control. Si ca sa iti satisfaci setea de putere ai nevoie de scalvi docili care sa nu aiba idei si opinii ( noi). Asa ca se va gasi mereu scalvi care sa munceasca si sa consume.
Si cand au aparut masinile si trenul au ramas birjarii fara munca.
Cand a aparut curent au disparut lamparii
Cand s-au inventat centralele telefonice automate au disparut centralistii
Cand s-au automatizat lifturile au disparut liftierii
Cand s-a inentat tiparul au disparut copistii
Cand s-a inventat telefonia au disparut operatori telegraf
Intelegi unde bat nu?
Nu vezi că omul este din ce în ce mai tâmpit și gândește tot mai puțin? Cineva trebuie să gândească în locul lui și de aceea puținii care mai gândesc pe planeta asta au creat AI. Plus că majoritatea populației de pe Terra crede că Inteligența artificială se referă la blondele vopsite brunet.
Bai frate am un prieten, care efectiv totul rezolva cu AI-ul, dar el considera ca e okey, insa priveste superficial, ce face el nu e wow, tot mintea umana ar face lucruri mai frumoase, insa el spune ca nu are nevoie sa mai aloce mult timp, facand ceva manual.
Oricum se va ajunge rau, oamenii sunt din ce in ce mai idioti si mai inconstienti.
Eu am aplicat pe domeniul de graphic designer, am trimis multe mail-uri, ca idee domeniul asta va disparea in catva ani.
Am primit un replay: ''noi ne folosim de AI, nu mai angajam pe cineva in domeniul asta ''
Ceea ce vrea sa zica suntserios mai jos, este ca chiar daca tehnologia preia anumite task-uri pe care unii oameni le faceau la munca, inevitabil, vor aparea alte task-uri si alte locuri de munca. Crezi ca acum 20-30 de ani existau data-analysti, proiectanti CAD, full stack developeri, si alte locuri de munca noi ce inainte nu existau?
Se numeste evolutie. Progresul tehnologic este inevitabil, iar cu o gestionare inteligentă, AI poate deschide noi orizonturi pentru toți.
In loc sa ne temem de pierderea locurilor de munca si sa vedem asta ca si pe o amenintare, putem vedea AI ca pe o oportunitate de a evolua catre noi domenii și de a ne adapta la o lume în continua schimbare.
Ar fi involutie ca lucrurile sa ramana aceleasi ani la rand; lumea se schimba si noi cu ea. Datorita acestor schimbari, au aparut job-uri noi, care nu existau acum cativa ani.
Asta cu,, o sa fim controlati de roboti'' e cea mai mare aiureala auzita vreodata, noi controlam robotii, nu ei pe noi. Suna a mentalitate inchisa de roman.
Nimeni nu o sa ramana pe strada, fara casa, fara masa, pentru ca exista AI.
Https://m.youtube.com/......tps?/watch
Sunt de acord cu ce ai spus despre evolutie. Dar nu sunt de acord cu " noi controlam robotii, nu ei pe noi". Asta spuneau si faraonii egipteni despre populatia lor, asta spuneau si romanii despre sclavii lor ( si nu doar revolutia lui spartcaus) asta spunea si comunistii despre noi.
E doar o lacomie a celor ce vor sa se inbogateasca.
Ba da, o sa ramana multi pe strada, in industria IT au fost dati o gramada afara, fiindca AI u a usurat munca si nu mai au nevoie de oameni.
In domeniul de Design, AI-ul deja se perfectioneaza.
Vorbiti ce nu stiti, o sa vedeti in 5 ani.
Pentru ca daca ar vorbi o gramada ar sari cu gura ca spun prostii. Ca de fapt e benefic. Ca altii (robotii) vor lucra pentru noi iar noi vom sta cu limba in gura asteptand ajutoarele sociale.
Da, stiu ca s-au concediat multi IT-isti. Raman doar cei ce vor putea programa AI-ul.
YuliaNhO întreabă: