Pentru ca nu cunosti esentialul, Samsung nu a creat sistemul de operare android, el a fost creat de google si e un fel de open source, ce are la baza linux, pe care fiecare si-l mai dezvolta putin dupa bunul plac.
Ios in schimb este cu multa investitie, este si motivul printre altele pentru care un iphone performant este mult mai scump ca un telefon concurent.
Cand vei plati 8500 de lei pe un Samsung atunci ai motive sa te plangi ca nu e android ca Ios
Sunt pe aproape cu prețul telefonului, iar asta spuneam, ca Samsung are bani de investit dar nu vor
Ce simpatic ești.
Google doar au creat și ei un fork (si nu sunt singurii, mai exista variante dezvoltate din Android, inclusiv noul Harmony OS), in care nu au făcut aproape nimic, doar și și-au adăugat serviciile și programele (multe, si unele le mai închid din când în când, lăsând utilizatorii la voia sortii).
Au mai și licențiat lucratura asta, ceea ce mi se pare just, ca întreținerea acelor servicii costa.
Android-ul insa e open source, si e creat și întreținut de Open Handset Alliance, nu de Gogu.
Deci Samsung ar putea oricând sa ia Androidul open source și sa își creeze o versiune proprie, cum a făcut Huawei, insa după eșecul cu Tizen (pe telefoane, ca varianta de TV e pe pozitii), nu mai vor sa riște bani în proiecte de care nu sunt siguri ca le vor și reuși.
Varianta propusa de Google e cea mai căutată și dorita de toți producatorii, din cauza serviciilor.
Aici e vorba de strategii de marcketing. daca oricine ar scoate pe piata "telefonul perfect", dupa 1 an 2 ce ar mai putea firma respectiva sa scoata, cu ce inovatie ar mai veni ca sa fie peste ala perfect ca sa il cupere lumea, Iar androidul nu trebuie sa fie ca ios.
De ce să facă Androidul ca iOS? Că deja e mai bun decât iOS, și asta e marele avantaj al Androidul că e opensource ai poate oricine contribui
Am s22 ultra, jumătate de stocare e ocupat de sistem
EEE hai, mai taie din jumatea aia sa nu cred că dramatizezi
Am 128 GB dintre care 63 de GB sistemul de operare, ți as trimite poza sa vezi
Ca nu e al lor Android, ci e licentiat de la Google. Aveau candva interfata lor si arata jalnic, faptul ca au mers pe Android a fost decizia perfecta.
Samsung au avut un sistem de operare pentru smartphone, si au renuntat la el, de bun ce era (adica de bine ce le-a iesit)
Samsung nu sunt Huawei.
Huawei a investit resurse SERIOASE sa modifice Android-ul open source in sistemul de operare proprietar Harmony OS, fiind fortati de imprejurari (cel de la Google nu au cum sa-l modifice)
Samsung nu sunt impiedicati sa foloseasca Android de la Google (sau il pot folosi pe cel open source, dar de ce ar face asta?), deci de ce sa se oboseaca?
AU FOLOSIT 8 Gen 1, care nu e deloc econom
(il am si eu pe GT 2 Pro, dar l-am mai aranjat cu ADB sa consume mai putin)
Acum pe ultimul model au 8 Gen 2, care e chiar bland cu resursele, pastrand totodata puterea.
Daca au facut ceva bun cu S23, a fost adoptarea procesorului SD pe toate pietele.
Ar putea sa l facă puțin mai bine și smooth cred eu și sa nu mai aibă bug uri în aplicatii
Bugurile din aplicatii?
Aplicatiile ce vin la pachet cu Androidul sunt o parte de la Samsung, o parte de la Google, si nu am observat nici un bug.
Fratele meu are S22 Ultra din mai anul trecut.
Aplicatiile terte au (unele) buguri, dar asta nu mai e vina Samsung, ci vina Google, pentru ca nu le verifica suficient.
Nici nu pot verificate toate, asta e marea problema.
Samsung S22 are insa o mica problema cu Galeria, in galerie pozele nu arata atat de bine precum la iPhone, Huawei sau Sony.
Daca te uiti la un iPhone, acolo ce vezi in galerie are contrast mai ridicat, se vede ceva mai bine.
PE un PC/monitor si pozele de pe S22 Ultra se vad impecabil.
Poate pe viitor vor face ceva sa fie cum trebuie