Din simplul motiv ca trebuie curatat si pasta termica schimbata! Procesorul se incinge si intra in protectie termica, scazand drastic performantele, ceea ce e corect si logic! Greu...
Se schimba in functie de pasta, de calitatea ei, daca e proasta isi schimba repede propietatile din cauza temperaturii si se usuca! O pasta buna pe care o schimbi la 3 ani e cea cu particule de argint! Dar daca laptopul e asa nou, inseamna ca e in garantie, deci nu aveai cum sa-l desfaci ca sa faci operatiile de mai sus, doar daca renunti la garantie! Deci nu prea stiu ce ai curatit tu...
In cazul in care nu folosesti calculatorul pentru a te juca toata ziua iti recomand "linux", ocuma mai putin si functioneaza mai bine, ba chiar "nu exista virusi" pentru el, dar dejavantajul e ca nu e foarte bun pentru jocuri si ca e putin mai complicat sa umblii pe el (utilizatorii de linux iti dau niste comenzi pe care sa le pui in terminal cand vrei sa instalezi ceva(nu e obligatoriu pentru toate aplicatile)), iti recomand versiunea Ubuntu linux, in caz ca nu vrei sa reinstalezi din nou windowsul ai putea ca sa ai doua sisteme de operare (linux si windows) iar daca o sa-ti placa ilnux exista versiunea Kali linux special pentru securitate.
Nu ma ajuta deloc linux-ul. Am nevoie de design, de jocuri, de programe. Nici nu se pune problema de un linux. Eu altceva am intrebat, dar in fine. Mersi oricum de idee.