| Voicu_Toma_2000 a întrebat:

De la un timp calculatorul meu se misca foarte greu.In sensul ca se blocheaza si cand vreau sa dau Refresh,da stiu,nu este tocmai cel mai bun calculator,dar nici de departe unul prost, faza e ca HDD-ul sta aproape in permanenta la 100%, il aprind sta la 35% intru in orice joc,absolut orice joc, dupa 10 minute 100%, inchid jocul si el ramane tot la 100%! Am descarcat un program HDDSentinel(sper ca asa se numeste)si imi arata Performanta 100% iar health 9%, cu ~12.300 bad surfaces.Am facut un backup la tot ce aveam important pe el ca sa fiu sigur,ce vreau eu sa va intreb este,se mai poate face ceva cu acel HardDisk? Virusi nu cred ca are, am instalat 2 programe antivirus si ambele mi-au aratat ca nu am nimic (0 virusi). Dupa ce am terminat cu programele antivirus am crezut ca este din cauza ca am memoria aproape plina, am sters in jur de 650gb de pe el, am dezinstalat absolut orice program de care nu aveam 100% nevoie.Si tot la fel imi arata.Pareri? Dau funda! Ma scuzati daca am gresit sectiunea!

5 răspunsuri:
| danbnz a răspuns:

Health 9%?
E pe duca.
Altul.

| Fxsol a răspuns:

Harddisk-ul e pe moarte... Cumpărați altul sau îți poți lua un ssd pentru o performanța și fiabilitate mai buna (nu are părți mobile dispuse la uzură)

Bula
| Bula a răspuns:

Hard disk-ul este grav vatamat, daca are 9% din suprafata plin cu Bad-uri.
Inlocuieste hard disk-ul cu altul nou, iar configurarea actuala poti copia (clona) pe el, la nivel jos (sectoare fizice). Sunt mai multe programe cu care se poate face o asemenea copiere.
Daca n-ai un asemenea program, atunci n-ai decat sa instalezi totul pe hard disk-ul nou.

| AlexMh a răspuns:

HDD-ul acela este direct de aruncat. Sunt surprins daca nu ar avea si probleme mecanice. Altul! Si-a trait viata.

| Eugen80 a răspuns:

Sentinel testeaza HDD si e clar ca ai probleme cu HDD, ai multe BAD-uri pe el, adica portiuni defecte care au fost mutate sau nu si nu mai pot fi accesate de hdd.
Recomand sa-ti cumperi un SSD de 120-250GB, il lasi cuplat doar pe asta si iti instalezi sistemul de operare si absolut tot ce folosesti si abia apoi, il opresti, cuplezi si HDD vechi si cu antivirului activ. Recomand ca HDD vechi sa-l formatezi de tot, o singura partitie si pe el tii doar filme si muzica, chestii care nu sunt importante. Nu mai poti avea incredere in el.