Revino cu rezultatul.
Da, in sloturile 1, 3 de obicei pierzi Dual Channel, deci pierzi aproximativ 25-30% din performanta RAM-ului.
Ce latenta au?
Si asta ar putea fi problema, insa de obicei ai avea problema si cu o placa.
Nu cred ca OC-ul manual rezolva problema, daca placile merg separat.
Insa ai putea incerca.
Atentie mare la voltaje, mergi in trepte mici.
PS: windows memory diagnostic tool e slab.
Testeaza cu
MemTest86
sau
MemTest86+
Pentru moment am reusit sa il fac sa mearga doar cu xmp la 3400 mhz; dupa multe cautari; schimbat rami frecvente; am pus si manual timpi recomandati, voltaju recomandat. am luat cutia sj observat ca eu am cumparat rami corsair vengeance pro rgb 3600 cl18 in aparenta compatibli /optimizati pentru placa mea. dar eu n am vazut codul ala de pe spate.
Eu am
CMW32GX4M2Z3600C18
Iar daca ma uit la specificatii la compatibilitate la msi b550 tomahawk e compatibil cu
CMW32GX4M4C3600C18 de exemplu; difera o litera si o cifra.
Oricum pentru moment incerc sa ma descurc cu rami astia pana gasesc altceva; sper sa fie stabili macar in 3400 mhz. O sa incerc memtest 86, desi data trecuta n am reusit sa intru program. macar cu prime 95 sa il testez. Iti multumesc mult; sper ca problema macar sa fie asta cu codul problema. Ca imi e frica ca o sa cumpar alti si nu o sa mearga.
RAMII recomandati in listele de compatibilitate ale procesorului sau placii de baza, nu sunt din pacate mereu si 100% compatibili in realitate, am patit cu Kingston Fury si placa de baza Gigabyte.
Am scris la Gigabyte ca nu imi merg, desi apar in lista, si tot ce au facut a fost sa isi ceara scuze.
Am luat RAM tot Fury dar urmatoarea treapta de latenta, si au mers.
Nu a fost defect, RAM-ul care nu mi-a mers l-am trimis inapoi la magazin, si la ei a functionat, pe alta placa de baza.