| MihaiKJL a întrebat:

Doresc sa imi pun un SSD pe laptop si ma gandeam sa imi cumpar si un Caddy pentru HDD-ul pe care il are. Vreau sa scot sertarul de DVD (pe care nu stiu daca l-am folost de 2 ori) si sa il inlocuiesc cu hardul. Ce parere aveti? Va afecta performanta intr-un fel? Este o idee buna?

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Am citit pe forumul Softpedia si unii spun ca incetineste altii zic ca nu. Nu stiu ce sa cred! Eu zic ca nu. Pentru ca nu-l folosesti decat in momentul transferului de date.

8 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu cred ca afecteaza performanta. In fond si DVD-RW consuma si daca ai SSD cu sistem si HDD-ul este in second daoar la transfer vei avea probleme (datorita diferentei de viteza intre SSD si HDD). In rest, nu cred!

| MihaiKJL explică (pentru Salontanul):

Asta ma gandeam si eu. Cum ai avea un dvd bagat. Atat timp cat nu il folosesti, adica nu accesezi date pe el nu te afecteaza cu nimic. Eu vreau sa il tin pentru multimedia ca mna totusi e un hard de 1TB si sa il tin in vitrina nu prea as vrea. Sunt constient ca atunci cand voi incerca sa copiez chestii pe el viteza va fi mica ca atat poate duce da ma gandea asa in general sa nu mearga aiurea sa incetineasca SSD-ul.

| SasNetRomania a răspuns (pentru Salontanul):

De ce vorbesti prostii daca in viata ta nu ai avut un ssd lol?!
@MihaiKJL
un ssd este benefic in ziua de azi si toti ar trebui sa il avem.
Un ssd nu are doar viteza mai mare, ci si timpul de acces de 20 ori mai rapid ca un hard normal. Toate aplicatiile si orice sistem de operare va merge mai rapid pe un ssd decat pe un hard, Hardurile sunt depasite, daca ai minim un 4gb ram si un i3 a2a generatie, si folosesti inca un hard...te trage in jos rau.
Hardul se poate pune in locul la dvd-rw daca ai.
Iar ssdul in locul hardului vechi.
Sdd-ul nu e scump, erau la inceput..acum iei ceva bun pe la 250 roni.

| Salontanul a răspuns (pentru MihaiKJL):

Am citit pe forumul Softpedia si unii spun ca incetineste altii zic ca nu. Nu stiu ce sa cred! Eu zic ca nu. Pentru ca nu-l folosesti decat in momentul transferului de date.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ulterior am gasit asta dar n-am citit-o: https://cristianls.ro/cum-poti-monta-doua-hard-disk-uri-pe-laptop/

| lpavel a răspuns:

Nu-l poti inlocui pentru ca nu-l vei putea conecta!

| FaraNume77 a răspuns:

Da. SSD-ul este mai rapid dar este mai scump.

| MihaiKJL explică:

Ipavel Cauta ce este caddy prima data dupa comenteaza. Nu mai comenta doar ca sa faci puncte...

| MihaiKJL explică:

Mersi de ajutor! big grin