| 2P a întrebat:

Doresc sa-mi iau un router. Doresc sa treaca firul de net prin el apoi la PC si pe PC sa beneficiez de viteza maxima pe care mi-o ofera providerul. Viteza prin Wifi nu ma intereseaza sa fie mare ci numai cea prin cablu, Pot face asta si cu un router 2, 4G? Ceva gen TPlink 300mb? Sau trebuie neaparat router 5G?

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

A, da, bun ala, am si eu unul, l-am folosit doar vreo 3-4 luni ca dupa mi-au facut astia upgrade la retea si mi-au bagat fibra in casa, 100 > 300 mbps, asa ca a trebuit sa iau unul Gigabit. Problema e ca NU e Gigabit nici de departe. Pe LAN are maxim 100 mbps. In cazul asta, iti recomand calduros cam asa ceva - https://www.pcgarage.ro/......dual-band/ - are suport OpenWRT in caz ca ai cumva probleme cu firmware-ul original (in cazul meu nu mergea cum trebuie IPv6, m-a scos din minti, si acum e alta viata, plus ca am reusit din OpenWRT sa ii sting TOATE ledurile alea nenorocite, ca ma enervau si sunt fix degeaba). A, da, cod voucher pentru garaj ca sa imi multumesti (si eventual sa capeti si tu 1% reducere, daca nu e la alta promotie) - 92WQ7UMX

18 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Poti face cu orice router care este capabil sa functioneze la viteza cel putin dubla cat este ceea data in pachet de furnizorul tau de internet.
Viteza totusi va fi mai scazuta la iesiri, fiindca o parte este consumata chiar de router, iar ce ramane se imparte spre iesirile de cablu utilizate, respectiv spre wi-fi.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Gigabit sa fie. In rest, poti sa inchizi WiFi-ul de tot daca nu te intereseaza. Ce buget ai la dispozitie? A, da, si daca vrei sa conectezi DOAR un PC... de ce router si nu direct cablul de la provider?

| 2P explică (pentru GabiDumitrescu):

Voi avea conectate PC-ul prin fir, si laptopul si telefonul prin wifi acestea din urma nefiind prea performante m-am gandit ca nu au nevoie de viteze Wow, Intr-adevar cablul direct e sfant pentru PC dar cumva trebuie sa dau semnal wifi si la laptop si telefon

| 2P explică (pentru Wr3nch):

Practc nelamurirea mea ar fi daca un router 2, 4G mai slab limiteaza coneziunile prin cablu care trec prin el, Deci nu ce emite mai departe

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru 2P):

Pai intrebarea nu e daca 2, 4 G ceva... asta se refera strict la frecventa de emisie WiFi. Pe tine te intereseaza sa fie Gigabit pe LAN, nu specificatiile pe WiFi. Ce buget ai la dispozitie? Ti-as recomanda sa te uiti la cel mai ieftin router cu suport DDWRT sau, daca esti mai aventuros, OpenWRT. E o mica-mare smecherie OpenWRT. Parca am cu totul alt router de cand l-am resoftat.

Da exact asta voiam sa spun, sa fie Gigabit pe LAN nu pe WIFI. Acum am un TPLink 2, 4G Gigabit de 300mb. Acei 300mb sunt maxim pe care ii transmite si pe fir? Sau aceea e valoarea maxima pe care o transmite prin Wifi, asta nu stiu

Iar ca buget un 200-250, dar nu vrea sa platesc pentru ceva extra, am nevoie decat de viteza maxima pe fir, wifi-ul sa fie doar existent, Facebook si Youtube

Zi exact ce model ai. E suficient sa te uiti cu putina atentie in lista de specificatii tehnice ca sa iti dai singur raspuns la intrebare.winking

TP-Link WR841N, cred ca il am de 10 ani! happy

Multumesc frumos pentru sfaturi! Medalia iti apartine! happy

Pentru putin! Sa ma intrebi de sanatate dupa ce il iei, sunt curios daca merge cum trebuie IPv6 cu firmware-ul original sau trebuie' sa faci ca mine.winking

Nu cred ca voi avea sansa sa testez IPv6 deoarece in zona la mine RDS-ul ofera decat IPv4, Dar m-ai ajutat sa-mi dau seama de ce eu am maxim 90mb pe speedtest cand eu am banda de 300mb. Routerul depasit happy Cu sigurata voi reveni cu un comment asupra lui, asta daca nu gasesc ceva si mai bun intre timp, m-ar interesa o functie pe care nu o are, USB

Daca ai fibra ar trebui sa ai si IPv6. De la ei de pe site - "Toți clienții Digi Net Fiberlink pot utiliza noul protocol IPv6 începând din luna mai 2012. " Al meu are USB, era o mizerie, pe OpenWRT nu cred ca merge (sau posibil sa se poata rezolva, dar nu m-a interesat). USB ala e o vulnerabilitate potentiala in plus. Ai cloud la greu... USB mi se pare chiar cam degeaba. La ce iti trebuie?

Nu am fibra, iar USB Ca sa conectez imprimanta la el sa pot printa de pe orice dispozitiv happy

Aha. Am avut imprimanta, am dat-o moca, ma costa de vreo 10 ori mai scump sa printez acasa decat in oras si se si uscau rahaturile alea de cartuse. In cazul asta, iti recomand asta - https://www.pcgarage.ro/......dual-band/

Foarte rau ai facut, Eu am dat 98 lei pe imprimanta la reducere, un cartus nou la ea costa cam tot atat. Dar se gasesc sticlute cu tus, cerneala, eu am dat 30 lei pe ceva calitativ dar se gasesc si la 10-12 lei si se injecteaza cu seringa, Iti ajunge sa printezi mii de foi! Printezi si la dusmani! happy

Nu stiu in ce oras locuiesti tu, dar in orasele cu centre de copiere mari pentru studenti printezi mai ieftin in oras decat ai face-o acasa. Chiar nu aveam ce face cu aia, sa imi adune praf aiurea. Imprimanta e o relicva care trebuie sa dispara! Vezi si in cazul declaratiilor astora sinistre acum - generezi frumos PDF, il semnezi in Adobe Acrobat ala free, il pui pe telefon, sanatate. Daca te intreaba organul, zici ca l-ai printat, ai semnat de mina, si dupa l-ai pozat si facut PDF. Si cu asta basta. E noaptea mintii, dar daca semnezi digital nu e ok, daca semnezi pe hirtie si apoi pozezi/scanezi, e ok. In ambele cazuri fiind aceeasi semnatura facuta de tine, desigur.

A, da, bun ala, am si eu unul, l-am folosit doar vreo 3-4 luni ca dupa mi-au facut astia upgrade la retea si mi-au bagat fibra in casa, 100 > 300 mbps, asa ca a trebuit sa iau unul Gigabit. Problema e ca NU e Gigabit nici de departe. Pe LAN are maxim 100 mbps. In cazul asta, iti recomand calduros cam asa ceva - https://www.pcgarage.ro/......dual-band/ - are suport OpenWRT in caz ca ai cumva probleme cu firmware-ul original (in cazul meu nu mergea cum trebuie IPv6, m-a scos din minti, si acum e alta viata, plus ca am reusit din OpenWRT sa ii sting TOATE ledurile alea nenorocite, ca ma enervau si sunt fix degeaba). A, da, cod voucher pentru garaj ca sa imi multumesti (si eventual sa capeti si tu 1% reducere, daca nu e la alta promotie) - 92WQ7UMX