| theforceofgood a întrebat:

Eu am calculatorul vechi de 10 ani, iar laptopul de 9 ani. Calculatoarele voastre ce vechime au? Mai are cineva calculatorul asa vechi sau mai vechi?

12 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Salut, sigur ca da, multi!

| bogdan324 a răspuns:

Am pc-ul asta de vreo 3 ani insa nu prea conteaza vechimea cat forta pe care o are configuratia in raport cu task-urile tale la momentul respectiv.
Spre ex. am un i7 5820k care a aparut prin 2014, ce-i drept era un procesor de top, chiar extreme la vremea aia fiindca are 6 nuclee si 12 thread-uri, este o bestie si in ziua de azi si ma incanta faptul ca IHS-ul este sudat de procesorul in sine ceea ce duce la temperaturi foarte ok impreuna cu o racire pe aer cu un ditamai cooler-ul de la zalman.
Lumea ar zice ca este deja o piesa antica, avand deja 5 ani vechime insa se tine zdravan si cel putin in multitasking(sa nu zic de jocuri care necesita mai mult de 6 nuclee sa ruleze bine,la tine ma uit,Odyssey!) bate cam orice quad core din generatiile trecute de la Intel,indiferent ca are HT sau nu(repet,jocuri in care necesita multe nuclee, nu jocuri in care se pune baza pe performanta per nucleu, acolo jocurile nu prea iau avantaj de toate nucleele disponibile deci e si logic ca vor rula mai bine pe o arhitectura mai noua, insa diferenta nu e mare in fps-uri si sa nu uitam ca asa de abia se foloseste o parte din procesor, deci exista si loc liber pentru alte task-uri).
Placa video e ceva mai noua, un 1060 6gb insa a fost si ea depasita acum de succesorul ei(sau mai bine zis succesorii, rtx 2060 si vor mai scoate inca un 2060 sau cum or numi-o ei dar fara ray tracing), inca sunt multumit de ea insa daca astia continua sa scoata jocuri prost optimizate va trebui fie sa fac un upgrade, fie ma las de jocuri ca si asa gaming-ul pe pc nu mai e ce a fost odata...
In general placile video se schimba mai des decat procesoarele.
Stiu ca v-am plictisit cu acest rezumat insa am vrut doar sa punctez ca nu e nevoie sa ai cele mai noi piese sa ai un pc bun atata timp cat cele actuale pe care le ai, chiar daca sunt mai vechi, pot duce toate aplicatiile dorite de tine.

| Frank51 a răspuns:

Daca este vechi nu inseamna ca nu este inca bun, ma refer strict pentru cei care nu au pretentii sa aiba ultimul procesor si ultima placa video. Pentru multimedia si gaming ocazional pe 1080p Mediu nu iti trebuie o racheta. Un procesor din generatia 2-3 si o placa video din generatia 7-9 o sa faca fata cu brio inca multi ani.

| Ineys a răspuns:

Am un desktop mai vechi; c Din care a mai ramas doar carcasa. I-am cumparat componente noi. Bine, nu chiar asa de noi, are un i5 4600, placa de baza corespunzatoare, sursa, ram si SSD. Placa video a rams un Sapphire HD 5670 parca.
Mi-am dat seama c-am facut miscarea proasta cand am intrat la facultate si am realizat ca nu-l pot cara dupa mine.
Asa ca l-am lasat balta ( a ramas acasa ) si mi-am luat un laptop anul trecut. Csf, ncsf.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si calculatorul meu are cam la fel si merge decent

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Al meu 16 ani. Este okay dar mișcare greu.

| DeathIncarnate a răspuns:

Am unul din 2005 si inca merge brici.

| JusTPauL a răspuns:

Eu am un laptop de 6 ani care nu prea în mai folosesc.
Specificații de top, sunet b&o, lumini în taste, blue Ray, HDD și ssd, 8gb ram, 2gb video, 8core de 3. 3ghz, 17' Asus.
Și un pc de 10 ani care l-am folosit vreo 3 ani intens și apoi foarte rar dar el merge foarte prost chiar dacă ii reinstalez Windows-ul parca nu mai face fata
Are 4gb ram. 1gb placa video, 2core de 3. 5ghz, 500gb

| IIIshaneIII a răspuns:

Eu am un pc cu piese din 2008 doar placa video si niste harduri mai noi si merge brici configuratia lui e amd dual-core 3ghz, 6 gb ram placa video gts 450 1gb

| BobocelMihai a răspuns:

Pc-ul meu peste 2 luni face 10 ani big grin

| skull12 a răspuns:

Cam tot 10 ani are și al meu?‍♂️

| Zack_Dudu_1989 a răspuns:

Eu am pe desktop un amd phenom x6 1090t care cu o placa video Radeon r9 280x 3gb ddr5 și 10gb ram dar ma joc cam orice. Am un ssd pe care rulez windows 7. Procesorul are 10 ani vechime și placa video cam 5-6 ani. Iar laptopuri am 2. Un Asus n53, i5 480 m cu 8 gb ram și video GeForce 415m 1hb ddr3 (cea mai proasta achiziție Ever) iar recent am luat de la amanet aproape nou un Lenovo 330s ryzen 5 2500u cu video on-board Radeon vega 8. Merg jocurile mai bine ca pe Asus deși este video on-board și Lenovo are 4gb ddr4 laughing urmează ssd + 8gb ram.

Întrebări similare