anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, eu de plictiseala m-am apucat acum ceva timp sa fac video-uri la. cum ma jucam pe PC. Acum cateva zile am reusit sa fac parteneriat cu un network, si vreau ca video-urile mele sa fie mai profesionale. Aici ma refer mai mult la audio, la voce. Nu stiu, dar parca mi se aude prea de copil, diferit fata de cum o aud eu. Stiu ca noi ne auzim vocea cand vorbim diferit de cum o fac altii, dar nu cred ca vocea mea e chiar asa. cu camera web mi se aude mai reala, dar cu bazait pe fundal si cam infundata, cu microfonul mi se aude mai clar, dar mai diferita fata de cea reala, fara vreun bazait sau ceva.
Ma rog, in unele video-uri mi se aude mai ok, in altele mai putin.
Cer niste sfaturi, cum as putea vorbi asa incat microfonul sa-mi inregistreze mai bine vocea. Precizez ca am o placa audio ok.
In rest, la video, clipurile au o calitate buna (1080p), gameplay-ul imi iese ok de multe ori.
PS: chiar vreau sa fac video-uri calumea pentru YT...

7 răspunsuri:
| BLKZ a răspuns:

Placa de sunet dedicata(de ex. un xonar dg) + un microfon profesional.

| introduaicinumele a răspuns (pentru BLKZ):

Placa audio onboard este varza, iar eu am zis "Precizez ca am o placa audio ok." => am una dedicata.

| BLKZ a răspuns (pentru introduaicinumele):

Asta am inteles, insa nu toate placile dedicate sunt mai bune decat cele integrate(cel putin alea ieftinache sunt mai slabe decat unele integrate).

| introduaicinumele a răspuns (pentru BLKZ):

Cu cea integrata se auzea un bazait, cu asta dedicata nu. Mai aveam un Creative bun dar nu prea ii merge driverul pe Win 7. oricum, mai strang bani si o sa-mi iau una mai buna, sau nu stiu, ca strang bani si de un GTX (video). Acum am un Genius care este ok, mai bun decat cea onboard.
Mi se aude ok vocea, muult mai bine decat multi de pe YT, dar mi-o face prea subtire, in realitate o am mai groasa. (se aude bine = fara sunete de fond, sensibilitate la sunete mici).

| Edwward a răspuns:

Mda.....si eu am o problema asemanatoare,doar ca mie imi ingroase vocea laughing problema este microfonul,trebuie sa folosesti un microfon calumea, nu cel de la casti, sau cel folosit pentru messenger, etc. Unul profesional sau unul care este folosit pentru karaoke-care iti garantez ca reda sunetul exact asa cum este, nu mai gros sau mai subtire.

| cipri3 a răspuns:

1.YT tau este de fapt it
2.incearca sa iti ei un alt microfon mai calumea sa inregistreze hd
3.incearca sa tii microfonul la 10-20cm de gura ta

| introduaicinumele a răspuns (pentru cipri3):

1) YT= YouTube, IT= information technology
2) Nu prea stiu cum un microfon ar putea inregistra HD cand HD este folosit pentru rezolutia HD care poate fi HD, HDTV, HDTV 1080 etc. Poate voiai sa spui HQ (unde q vine la "quality").
3) mersi de sfatwinking

PS: o sa-mi iau un microfon mai bun, ceva in jur de 100-150 lei, dar mai intai sa-mi cumpar un GTX.