| killer3023 a întrebat:

Eu din 2002 am avut prima dată un calculator. Pana în prezent am experienta și performanta necesara windows 10. Dar nu despre asta va voi întreba. M-a apucat nostalgia. Am în viitor dorinta când strâng niște bani să-mi fac un sistem micuț pentru Windows XP. Voi face asa 2 memorii ram de 2 GB ddr3 și un procesor AMD din seria fx sau seria maxima de Sandy bridge un quad core. Menționez ca mi-a văzut și six core Windows-ul xp. Vreau sa ma joc jocurile "vechiute" fără sughit. Dacă îmi iau și un counter strike 1.6 no Steam (ca cel steam nu mai merge, pe lol îl mai pacaleai dar pe steam no). Spuneți-mi o configurație bomba pentru xp. Și nu 2 GB ram și un amarat de single core. Și nu inghit windows 10. Voi mai face un sistem "bomba" pentru Windows 7/8.1 maxim. Nu-mi place 10. Îmi merg perfect jocurile dar nu ma lasă kabby lake sa instalez 7. Aștept răspuns la ambele. Și cam unde as ajunge cu bugetul pentru nostalgia mea? Menționez ca nu sunt gamer înrăit. Ma joc league of legends, counter strike 1.6. Nu-mi place go. Și jocuri mici de la Pop-games. Cu driverele și un chrome vechi ma descurc. Windows XP vede dacă în placa de baza bag ceva sa vadă wifi? Pentru ca în cameră la mine nu dispun de lan "în perete - pc" și nu pot sa ma "întind" cu cablul de la router de pe hol până la mine în cameră. Toată lumea poate să-și dea cu părerea. E o nostalgie și doar generația 93 știu despre ce nostalgie e vorba. Ca windows 7 și xp vor fi cele mai bune. Când era 7 și atât lumea plângea după xp. Acum când ne baga pe gat 10 vrem 7 maxim 8. Generația 2003 și haterii vor zice pc cărbuni ești praf... Eu vreau sa rămân la xp-7. Deci îmi voi face un sistem vechi special xp. Și unul special 7 care va duce și 10 când vine 2020 și nu voi mai putea tine de 7. Aștept răspunsuri, configurare foarte bună pentru xp. Cerințe sa nu fie sub 4gb ram chiar de sistemul x86 vede 3.25 este totuși peste 2gb. Sa zicem un Nvidia gt730. Sau seria rx250 de la AMD. Dar vreau un cpu extrem de bun pentru joc cu minim 4 core și 2 threads dar as prefera quad core real. Amd sau Intel. Amd seria fx 6300 ar fi bestia. Echivalentul la Intel? Care sa pot instala xp?

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

Vezi ca exista si Windows XP 64 biti - asta ca sa rezolvi cu cei 4 GB RAM.

La procesor un Core 2 Duo Quad cred ca ar fi foarte bun pentru Windows XP. Cu NVIDIA GT 730 cred ca esti iar foarte bine - are drivere de Windows XP.

Ai grija la HDD ce pui, daca e cu sector de 4K sa fie aliniate partitiile la MB ca altfel o sa plangi langa el - ideal faci partitionarea cu altceva care stie de aliniere partitii ca Windows XP nu stie si instalezi apoi pe partitii create, doar dai format.

| killer3023 explică (pentru flixbuster):

Mulțumesc frate de răspuns. Dar dacă avea xp sp 3 pe 64 erau cei mai tari. Pe sp2 nu merg jocurile. Mă mai pot baza pe un antivirus sa ma păzească de update-urile rele pe care tot Microsoft le va trimite?

1 răspuns: