| Bilii a întrebat:

Salut.Eu la monitor am conectat dvi. Este mai bun HDMI? Merita sa cumpar HDMI? Cu ce este mai bun HDMI-ul? Ma ajuta cu ceva la hz de la monitor?
specific ca am doar 59. 95hz la monitor.
Cu hdmi se vede mai hd?

5 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu, practic HDMI și DVI sunt aceleași lucru. Bine, ulterior HDMI a fost îmbunătățit pentru specificații mai avansate, dar nu cred că e cazul la tine.

| NLS a răspuns:

Un standard si respectiv cablu DVI Dual-Link (cu toti pinii prezenti) poate suporta in teorie o rezolutie de pana la 2560 × 1600 @ 60 Hz.

Daca ai cablu si conector cu iesire Single-Link (lipsesc 6 pini in mijloc), trebuie sa te multumesti cu 1920x1200 @ 60Hz.

https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface#Connector

Eu recomand oricum sa te multumesti cu rezolutie 1920x1200 @ 60Hz pe orice cablu DVI,
si sa cumperi cablu HDMI pentru rezolutie 2K @60Hz si mai mari.

| Bilii explică (pentru NLS):

Am rezolutia maxima de 1680x1050. e de la monitor?

| NLS a răspuns (pentru Bilii):

Daca ai 1680x1050, nu te ajuta cu nimic un cablu HDMI, poti sta linistit cu cablu DVI.

DA, rezolutia maxima care poate fi afisata, e dictata de monitor in primul rand, si in plan secundar de placa video.

De cablu HDMI sau DP (DisplayPort) ai avea nevoie, daca ai avea rezolutie 2560x1440 (sau 2560x1600 care e aproape acelasi lucru, doar ca e formatul 16:10, nu 16:9)... SAU mai mare.

| Brizbriz a răspuns:

Sunt acelasi lucru, chiar exista adaptoare inactive (nu au componente electronice, doar fire) de la unul la altul, doar ca hdmi e standard de televiziune si transmite si sunetul, dvi nu face asta