| Nano94 a întrebat:

Exista vreun aparat care poate face legătura de la distanta (mica sau mare) cu un Chromecast2? Sau Chromecast2 poate transmite anumite date la distanta? Ca sa înțelegeți ce mă refer; acesta este conectat la rețeaua de internet, dace chromecastul a venit de la o persoana sau va ajunge la o alta, exista posibilitatea ca acele persoane sa fure date ( având în vedere ca a fost/ este conectat la aceasta rețea de net? Funda + vot! Mulțumesc!

6 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

In functie de modul de encriptie, cel mai probabil, parola ta nu poate fi "aflata". E ca si cum conectezi un telefon la wireless; daca incerci sa intrii pe retea sa te uiti sa afli parola, nu poti (excludem aplicatii sau sa intrii pe router). Aproape orice dispozitiv cand salveaza ceva, encripteaza acel ceva, si el compara encriptia cu encriptia de pe dispozitivul tau. Sa zicem ca parola ta e 123456. Encriptata md5 ar fi e10adc3949ba59abbe56e057f20f883e
Chromecast-ul salveaza e10adc3949ba59abbe56e057f20f883e in memorie; cand se conecteaza la retea, el compara sirul ala cu sirul de la router/modem. Daca sunt la fel, ii permite conexiunea. Daca difera un bit, nu-i permite. Am luat MD5 ca exemplu ca e mai usor, nu vorbim de WEP, WPA2 etc. Pe scurt, "slabe sanse". Plus, daca cineva iti afla "parola de la wireless" degeaba ti-o stie daca nu o folosesti peste tot, la orice conturi, e aproximativ egala cu 0.

| Nano94 explică (pentru CM7YRE):

Ok. Deci se poate. Indiferent de gradul de dificultate... ceea ce mă interesează mai mult, poate face asta de la distanta sau are nevoie de aparat (chromecast)?

| CM7YRE a răspuns (pentru Nano94):

"se poate" ce anume? Ce sa "faca", si cine anume? Sa iti afle cineva "parola"? Daca Chromecast-ul nu functioneaza ca un router, si cel mai probabil nu cred ca functioneaza, sa-i pui tu utilizatorul si parola ta de la internet acolo, si cel care intra nu are utilizatorul si parola lui de intrare, e aproape "imposibil". Sansele sunt extrem de mici ca cineva sa iti afle o parola. De obicei sa "fura" sau "afla", nu se sparge. Eu vorbesc de ideea de spart. Odata ce parola ta e encriptata, daca nu gasesti o encriptie pe net la fel, de "spart/aflat" e foarte greu, poate dura de la cateva secunde/minute/ore pana la ani/zeci de ani/sute de ani. E foarte greu sa iti legi tu telefonul la wi-fi-ul tau, apoi sa mi-l dai mie cu tot cu parola, iar eu sa-ti "Ghicesc" parola de la wi-fi din telefon, daca la asta te referi. Si de ce sa ma chinui?

Bula
| Bula a răspuns:

Si la Chromecast sunt valabile acelasi reguli de securitate, ca si cu orice retea wi-fi.
Daca-ti lasi telefonul pe masa nesupravegheat si neparolat, atunci oricine are acces la el din familie (tata, mama, copii, nevasta, catelul, pisica etc.) poate vedea ce ai pe el si il poate folosi in numele tau.
La fel se intampla si cu Chromecast. Trebuie sa-l "parolezi" pentru a nu-l poate accesa altii.

| Nano94 explică (pentru Bula):

Tu spui ca te sa pun parola pe Chrome? Și Cum fac asta?

| Bula a răspuns (pentru Nano94):

Gaseste-ti solutii pe internet.
Eu nu dau bani pe asemenea porcarii... tongue

(doar am explicat situatia)