anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut guys, exista vreo metoda prin care pot dezactiva definitiv antivirusul din Windows 10? Vreau sa-l înlocuiesc cu Kaspersky, dar problema este că mereu după ce îi dau disable în procese tot îmi apare Antimalware Service Executable care îmi manâncă 250 mb din ram practic degeaba. Ceva soluții?

Răspuns Câştigător
| Ineys a răspuns:

Ramai la Windows Defender. E gratis, integrat in Windows si iti ofera tot ce ai nevoie. Daca nu cumva ai dat bani pe Kaspersky nici macar nu mi-as bate capul.

Antivirusul in ziua de azi oricum e doar ca sa protejeze, scuza-mi exprimarea, idiotii. Pana ajunge in PC-ul tau un software cu intentii malitioase e deja scanat de nu stiu cate sisteme si trece prin tot felul de teste. Ai vazut ca uneori cand descarci ceva mai dubios pana si Google Chrome iti spune ca s-ar putea sa fie un virus.

Nu stiu ce vrei tu sa zici prin "disable din procese" dar sper ca nu te referi la Task Manager-> End Process sau la Startup-> Disable.

Trebuie sa te duci la Virus & Threat protection settings si sa debifezi toate alea de acolo : Real-time protection, Cloud-delivered protection, bla bla ce mai e pe acolo. Teoretic nu ar trebui sa se reactiveze singure.

Daca insisti si vrei sa faci tot posibilul mai poti face asta:
https://www.windowscentral.com/......windows-10 desi nu stiu daca mai e valabila acum.

10 răspunsuri:
| PainTech a răspuns:

Ai incercat sa instalezi Kaspersky-ul?
In mod normal ar trebui sa nu mai functioneze Windows Defender daca exista deja alt serviciu anti-malware.

Acum nu sunt sigur daca nu ramane un serviciu/proces care sa verifice starea dispozitivului, dar sigur nu ar trebui sa consume mult sau sa iti faca probleme.

| mastadont a răspuns:

Intra in settings, update and security și acolo ai antivirusul. Dai click pe el și la virus threat protection ai niște setari de unde poți să îl oprești definitiv.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru PainTech):

Tot functioneaza, am patit cu Bitdefender... Nu reusea nici in setup sa dea jos Windows Defender, solutia de pe forum zicea clar: Intra intai in Settings si dezactiveaza Tamper Protection. Windows 10 e uluitor de strans in suruburi acum in 2020, nici un program nu poate inlocui tabelele alea. Si cum zicea lneys, Windows Defender e in prezent unul din cele mai bune programe antivirus deoarece, daca ii dai acces la un program suspicios de pe net, tot iti face ravagii. Google Chrome are de asemenea antivirus cloud integrat care duce fisierele descarcate prin virustotal (platforma de la Google pentru scanat fisiere) si idiot sa fii sa dai continua descarcarea cand iti zice clar ca e virus acolo...

| LupGetodacJedi a răspuns:

Buna, Moonfl0wer! Jos in bara de sarcini, dai pe sagetica aia si apoi dai pe antivirus. Apoi in stanga dai pe "Virus & threat protection", iar acolo unde scrie "Virus & threat protection settings", dai pe "manage settings" si debifezi "Real-time protection". O zi buna!

| RobertMoon a răspuns (pentru Ineys):

Debifasem totul și tot apărea în procesele din task manager "Antimalware Service Executable" care mânca din RAM cam 250 MB, chiar daca am 8gb ram și nu se simțea prea mult parcă îmi stătea ceva pe creier laughing și apropo, a funcționat treaba cu gpedit.msc din linkul tau, i-am dat de cap până la urmă astăzi...și da, știu ce zici și că e greu sa te virusezi, am stat 2-3 ani fără antivirus pe un PC vai mama lui și nu l-am virusat niciodată, dar acum cumpărasem o licență de Kaspersky Internet Security și mi se pare mult mai light decât Windows defender + că are și vpn și alte chestii folositoare.

| NLS a răspuns:

Windows Defender nu ai cum să-l închizi definitiv din task manager de la Procese.
Se face din Registry Editor.

PS: nu uita sa dezactivezi din Settings și Smart Screen-ul.

| JicaContra a răspuns (pentru Ineys):

Dai funda unuia care bate campii la greu cu prima afirmatie pe care o face:
"Ramai la Windows Defender. E gratis, integrat in Windows si iti ofera tot ce ai nevoie."
pe DRACU' e cel mai PROST antivirus EVERRRR

in plus sincer, nu vreau sa te insult, doar sa raspund la ABERATIA PE CARE AI DEBITAT-O, dar HAI SYKTIR DUDE! windows defender este EXACT LA FEL cum a fost Internet de ULTIMUL RAHAT Explorer, adica:
toti, toti, TOTI VIRUSII COLCAIE IN EL, pentru ca se asteapta sa fie prezent, deci primul lucru care il facem, cand facem un virus, e sa fim siguri ca windows defender NU il gaseste!

si, DA, e ABSOLUT *IMBECIL*, am pus alt altivirus, il suspend, windows defender se activeaza automat... HAI SYKTIR MIRCOSOFT, AM DEZACTIVAT ANTIVIRUSUL PENTRU CA

**************ASA VREAU******************

sa ii bagi pe gat LU' MATA, ativirusul tau te rahat

deci, raspunsul CORECT este:
https://www.google.com/......ps?/search

PS de ce as dezactiva ativirusul, pai, de exemplu, am de copiat un backup de cativa terra... ce ar fi sa NU TINA DE 3 ORI MAI MULT, CA ARE ANTIVIRUSUL ***FETISH*** SA SCANEZE TOT?!?

| RobertMoon a răspuns (pentru JicaContra):

I-am dat funda că a fost singurul care a lăsat comentariu cu linkul care avea soluția care a funcționat, nu pentru că a zis să rămân la Windows Defender pentru că oricum nu rămâneam, pe mine mă interesa să scap naiba de el.

| JicaContra a răspuns (pentru RobertMoon):

Oke