Televizoarele cu display LED se înscriu şi ele în familia LCD-urilor pentru că ambele tipuri folosesc cristale lichide la afişaj. Diferenţele apar la modul de iluminare a ecranului, odată cu introducerea ledurilor, înlăturându-se o parte dintre dezavantajele clasice ale LCD-urilor. Dacă LCD-urile funcţionează în modul următor: imaginile sunt redate prin iluminarea cristalelor lichide de neoane care produc o lumină fluorescentă, în cazul televizoarelor LED, neoanele sunt înlocuite de diode emiţătoare de lumină, sau leduri. Spre deosebirea de acestea, plasmele utilizează gaze rare precum neon sau xenon, care atunci când sunt încălzite emit lumină.
În cazul tehnologiei cu cristale lichide, prin iluminarea pe bază de neon se oferă un contrast mai mic. De asemenea, prin această metodă, negrul poate apărea mai puţin intens, iar zonele întunecate ale ecranului pot sta mai prost la capitolul contrast şi detalii. Dacă până acum acest dezavantaj era înlăturat doar de televizoarele cu plasmă, televizoarele cu LED au şi ele specificaţii mai bune la acest capitol. Doar că trebuie să fiţi atenţi, în privinţa culorilor, o diferenţă clară se poate observa doar în cazul TV-urilor LED care au diode colorate. Acestea oferă nuanţe mult mai pronunţate, în timp ce TV-urile cu leduri albe nu se deosebesc prea tare de LCD-uri.
Un inconvenient întâmpinat de mulţi dintre posesorii de ecrane LCD este vizibilitatea mai slabă atunci când persoana se află în afara unui unghi de 30 de grade faţă de centrul televizorului. Chiar şi cele mai moderne au această problemă, însă ea a fost înlăturată la LED-uri.
Consumul de electricitate este una dintre puţinele bătălii pierdute de tehnologia de afişare LED în favoarea LCD-ului. Un TV LED consumă puţin mai mult decât un LCD, dar totuşi mai puţin decât un TV cu plasmă, acestea din urmă fiind cele mai "înfometate".
Preţurile LCD-urilor pornesc de la aproximativ 600 lei
Pentru un televizor LED, trebuie să plătim un preţ care începe de la 5.500 lei.
Cele mai ieftine televizoare cu plasmă costă aproximativ 1.700 lei
Televizoarele pe led au un ecran bazat pe niste leduri microscopice si cel lcd e pe lichid iar consumul electric nu variaza mult intre ele.
Ecranul LED este mult mai subtire decat LCD, led este format din milioane de leduri microscopice si consuma mai putin decat LCD
Pai televizoarele ar veni ordonate dupa cat de bune sunt in felul urmator LCD, plasma, LED si 3D.Eu am un Led si e extraordinar si consuma putin.E mai bun Led-ul ca Lcd-ul. Sper ca te-am ajutat.
Maya000 întreabă: