Poate ca nu face bine contact procesorul cu placa de baza, poate ca s-au murdarit contactele pe procesor sau pe placa de baza, poate s-a stricat placa de baza ca e sensibila la descarcari elecrtostatice si daca se lucreaza fara bratara antistatica, daca nu se scot toate cablurile de la calculator, e posibil sa se mai strice cate ceva. Trebuie vazute contactele sa fie curate pe spatele procesorului, dar mai greu e la placa de baza unde are contacte flexibile greu de curatat. http://www.youtube.com/watch?v=vQolAHf6a2M
Eu n-am curatat socketul niciodata, dar cred ca e ok ca in videoclip. Daca procesorul e bine curatat inainte de a-l instala si nu-i atingem contactele cu mana, socketul se pastreaza curat. Macar procesorul trebuie bine curatat.
Fa un stress test la fiecare, probeaza pe alta placa de baza, si fa update la placa ta de baza, vezi sa nu ai incompatibilitati. Daca vrei sa rezolvi ideea cu pc-ul (nu cu procesorul), cel mai probabil ai nevoie de-o alta placa de baza, sau o rescriere de bios, sau un reset cmos (asta in cazul in care chiar nu sta deschis si e de la asa ceva, nu de la alta piesa fizica; exp: nu iti da boot pe display).