anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

happyInca o dilema de-a mea!laughingAm 2 placute SDRAM de 128MB PC100 (100MHz),le-am pus in unitatea mea si nu se aprinde monitorul dar unitatea merge!straight faceM-am uitat in CPU-Z si imi spune la procesor ca are "bus speed = 133MHz", placuta RAM originala este PC133 (133MHz),eu m-am gandit ca memoriile astea 2 nu sunt compatibile cu procesorul deoarece au frecventa mai mica decat bus speed-ul acestuia si tot la fel m-am gandit ca daca as pune o memorie cu frecventa de 200MHz aceasta nu va functiona la 200MHz ci la 133MHz deoarece va lucra la nivel cu procesorul! Acuma este adevarata teoria la care m-am gandit eu?laughingSi daca ar fi sa pun memoriile acestea 2 PC100 (100MHz) pe o placa de baza cu procesor AMD K6-2 (300MHz si bus speed = 66MHz) credeti ca pe sistemul asta ar merge,deoarece bus speed-ul procesorului este mai mic decat frecventa memoriilor, asa gandesc eu, voi ce credeti?happy

4 răspunsuri:
| Kattan a răspuns:

Poti incerca sa stergi cu o guma de sters pentru creion (nu din aceea abraziva pentru stilou/pix) conectorul memoriei (partea care intra in slot. Dar cel mai probabil este defecta memoria. Ai spus ca ai doua, incearca cu fiecare singura, apoi amandoua puse intr-un fel si apoi inverseaza-le.

| 0rlando a răspuns:

Nu are legătură frecvența procesorului și bus speed-ul cu frecvența memoriilor.
Pur și simplu este defectă plăcuța respectivă, slotul de memorie sau face figuri, că așa fac astea vechi. Inversează-le între ele și încearcă-le pe rând să vezi dacă merg toate.

| CannabisFan a răspuns (pentru 0rlando):

Am facut enspe mii de inversari si combinatii, nu merg in niciun fel, eu tot cred ca placutele sunt bune dar nu le suporta placa de baza sau este o incompatibilitate intre ele, hai mai ziceam ca nu mergea una, da nu merg amandoua!laughing

| 0rlando a răspuns (pentru CannabisFan):

Este foarte probabil să fie sloturile de memorie de pe placa de bază arse, caz în care nu mai ai ce să-i faci.