| Sandu3 a întrebat:

Salut.La monitorul meu am vazut aseara doua linii de pixeli care nu mai functioneaza corect in partea de sus. Apare ca si cum ai avea o imprimanta si nu mai are tus si scoate textul asa cu punctatii intrerupte.Se vede foarte putin, nu e deranjant datorita faptului ca e in partea de sus acolo unde apare numele paginii de internet pe care te afli.Se va remedia in timp sau se va accentua? Poate e o chestiune temporara.Monitorul are 5 ani.In prima faza m-am gandit ca poate are niste condensatori care se vor strica in viitorul apropiat sau mai departat.S-a mai confruntat cineva cu o astfel de imagine cu linii ca sa zic asa? Pot sa-i fac ceva eu, acum?

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"doua linii de pixeli care nu mai functioneaza corect...se va accentua?"

da, e corect!

| DaniTIRB a răspuns:

Pana cand repari problema. INCEARCA SA NU ATINGI DISPLAYUL SAU MISTI MONITORUL IN NICIUN FEL (daca poti).
Pana cand ajungem la problema, vreau sa testezi urmatoarele lucruri:
Daca ai monitorul conectat la un laptop fa asta:
1. Incearca sa schimbi cablul
2. Incearca sa schimbi cablul de pe un port pe altul la laptop (asta daca mai ai)
3. Incearca sa schimbi laptopul sa vezi daca e o diferenta
4. Incearca sa schimbi cablul de pe un port pe altul la monitor (asta daca poti).
Daca ai monitorul la un calculator fa asta:
1. Incearca sa schimbi cablul
2. Incearca sa schimbi calculatorul cu un laptop sau altul, respectiv placa video ca sa vezi daca e o diferenta
3. Incearca sa schimbi portul in care cablul e bagat in calculator
4. Incearca sa schimbi cablul de pe un port pe altul la monitor (asta daca poti).
Daca aceste metode nu rezolva problema, cel mai logic raspuns este ca display-ul este crapat sau ars. Nu ai cum sa repari problema deoarece este aproape la nivel microscopic. Daca mai ai garantie, du-l la un service autorizat. Daca nu mai ai, vinde-l pe un site second-hand mentionand problema monitorului si cumpara altul.

| Sandu3 explică (pentru DaniTIRB):

Am un desktop si cablul care iese din monitor e conectat la o mufa VGA care intra in unitatea calculatorului.Din pacate nu mai am garantie, au trecut 5 ani.Momentan nu e deranjant, doar voiam sa stiu daca vor mai apare si alte linii din astea.