| Nestiutorulnou a întrebat:

Salut! Laptop-ul meu se incinge foarte rapid, arde dupa vreo 10-15 minute. Merge bine pana se incinge, dupa care merge foarte greu. De scanat virusi nu pot, pentru ca scanarea tine mai mult de 10-15 minute. Ce pot face?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Curata ventilatorul, ar putea sa aiba parf mult depus pe el, daca tot asa se incalzeste, bagai un wind fresh, adica formatezi tot hard discul, dar tot, apoi reinstalezi wind fresh.
Nu sta cu laptopul pe patura, poate sa obtureze acele fante pe unde se ventileaza aerul.

| Nestiutorulnou explică (pentru relian):

Wind fresh? Adica windows?

| relian a răspuns (pentru Nestiutorulnou):

Da windows, cu formatarea hardului

| Nestiutorulnou explică (pentru relian):

Am facut partea cu eliminarea prafului si curatarea. Acum nu se mai incinge pe partea cu ventilatorul, dar tot se incinge. Viteza, insa, nu mai scade. Acum, presupun (corecteaza-ma daca gresesc) ca urmeaza partea cu windows-ul. Mai exact, cum fac asta? Am Windows 10.

P.S. Si ventilatorul inca se mai incinge, insa numai daca nu pun niste capace sub laptop pe post de picioruse. E de mult asa, dinainte sa am probleme.

| relian a răspuns (pentru Nestiutorulnou):

Cumpara ceva ventilatoare sau nu stiu exact cum se numesc, dar este o chestie cu ventilatoare, pe ea se aseaza laptopul si aia ventileaza bine.

Ai wind 10 si ce urmeaza sa faci? Pfff e mult se scris, cred ca am scris pe aici pe undeva, cindva asa mai amanuntit ce se face.

Pui CD cu wind in unitate, sau daca ai USB pui ala in unitate, dar sa fie bootabil, dai drumu la computer si trebuie sa tii apsate 2 butoane, depinde de brand in general F-uri F2 cu f10 sau nu mai stiu, asta tu trebuie sa stii cum intri in Bios.

Acolo in bios trebuie sa cauti la Setings boot sau nu mai stiu, nu am mai umblat cu wind ce ceva vreme, oricum trebuie sa selectezi de pe ce sa booteze prima data, asa tu alegi CD daca ai CD sau USB daca ai asa ceva.
dupa dai save sau F10 parca si calculatorul se restarteaza, apoi sa fii pe faza cand spune ceva chestie "press any key to boot " asa apesi enter sau orice tasat de mai multe ori pana cand booteaza dupa CD sau ce ai; pus tu acolo.
O sa iti dai seama pentru ca o sa fie altfel decat atunci cand booteaza dupa hard.
Apoi o sa te intrebe ce vrei sa faci, sa alegi limba, daca vrei doara sa repare sau sa instalez totul, tu alegi sa instalezi tot de la inceput.

O sa zica daca ai salvat ce ai pe hard, pentru ca o sa fie sters totu.Tu dai yes si apare o alta fereastra, pffff e mult de scris, mai bine mergi la cineva care stie sa iti face ala laughing

Eu til fac in juma de ora sau max o oara fctie de ce hard ai pe el, daca ai din asta nou NVM cum i se mai zice in 10 min sufleca ala tot.

Cu alte cuvinte trebuie sa stai linga pentru ca apare ferestre unde esti intrebat ce sa faci.
Singura data cand apesi any kay este atunci cand am spus prima data. de ce spun asta? Pt ca calculatorul o sa se mai restarteze singur de cateva ori si va spune la fel, dar tu nu trebuie sa mai apesi nimic, pentru ca o va lua de la capat ok?
Doar atunci prima data dupa ce iese din Bios atunci apesi enter, dupa lasi pe el sa se restarteze, ca de nu o iei mereu de la capat.

De asta zic, daca nu ai mai facut niciodata, ori mergi la cineva care se pricepe, ori cauta pe Youtube video, " how to instal wind 10 fresh : ceva genul asta si gasesti video pas cu pas, vezi ce gfac aia acolo, eventual notezi pe hirtie si dupa faci si tu.

Daca face ca avionul in curand se va arde, am avut si eu o risnita asa, nu mai stiu ce brand era, dar vijiai, pleca ventilatorul de spuneai ca acu isi ia zboru laughing
Nici nu mai cunsoc brandurile laughing de cand nu mai folosesc wind.Eu folosesc Apple, ala face singur tot, tu dai enter si aia e tot, nu-ti trebuie OS nu-ti trebuie nimci, decat internet.

Sa iti ascriu pas cu pas trebuie sa pun eu un wind de asta pe un calc si sa notez fiecare pas.
Am pus acu un an un wind de asta pe 2 calculatoare pentru cineva, dar stii cum e, odata xce eu stiu ce sa fac, nu stau sa le memorez, vad atunci la fata locului.
Asa in mare as putea sa spun, dar daca omit ceva o fereastra si iti apare tie, o sa stai si te uiti ca no sa stii ce sa faci, desi nu-i cine stie ce filosofie, bione eu vorbesc din pct meu de vedere, desfac orice masinarie si rachete de ar fi, nu am probleme laughing

Teas fi ajutata de erai pe linga mine, ti-am spus ani de zile am reparat la risnite de astea cu wind laughing la totri cunoscuti, pana cand i-am lamurit sa treaca la Apple si de atunci sa asternut linistea, nu mai ma suna nimeni de ani buni laughing

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Foloseste un cooler. Asta daca nu cumva are nevoie de o curatare la un service.

| Gabi211 a răspuns:

Du l la un service GSM și ți l poate rezolva sau daca te pricepi cat de cat cumpără o pasta pentru procesor și desfal și aplicai o pe procesor pe plăcuța cea. Mica de pe el happy
Sau cumpără o placa cu ventilator pentru laptop
Sper că te am ajutat