| Ionut73181 a întrebat:

Salut. Ma confrunt cu o problema. Deși nu sunt avansat în asta, am zis sa întreb aici. Dețin un Sony a6000 și vreau sa-l schimb. As vrea sa știu care din aparatele următoarele pe care le voi scrie sunt mai bune decât Sony a6000
Canon 7d
Canon 70d
Nikon d7100
Precizez ca mi place sa ies noaptea sa fotografiez stelele și calea lactee, dar din când în când mai plecam și la un eveniment. Eu am avut obiective bune pe el, pot spune ca și bodyul era ok mai ales în lumina scăzuta, dar as vrea una dintre cele doua aparate. Am mers pe varianta body ieftin cu accesorii și obiective multe

1 răspuns:
| NLS a răspuns:

Ce obiective foloseai?

Eu am omis Sony cand mi-am luat aparatul, tocmai fiindca in acei ani mirrorless-urile inca nu erau coapte. (iar DSLR la Sony nu mai gaseam)

Acum sunt ce trebuie, dar nu A6000, acesta face parte din gama inferioara.

In opinia mea, toate 3 sunt mai bune, dar in special 7100 sau 70D.

7D e totusi cam vechi.
Nu as lua un aparat de aproape 12 ani doar pentru ca ofera sincronizare pentru blitz extern, un frame in plus la rafala, si suprafata mai mare a pixelilor (aproape nesemnificativ).
Are procesor de imagine de generatie veche, autofocus mai slab, etc

Eu am 70D, cu un obiectiv superb (dar care pe tine nu te ajuta foarte mult. Daca vrei evenimente, ai nevoie de mai multe obiective fixe)

https://www.canon.de/lenses/ef-s-17-55mm-f-2-8-is-usm-lens/

La filmat, 70D (si urmasii lui, 80D, 90D) nu are rival, datorita sistemului de autofocus Dual Pixel.

Cand mi-am luat aparatul, am ales intre Nikon si Canon.

Am ales Canon, pentru ca la Nikon ieseam pentru acelasi lucru, cu aproape 400 euro mai scump.