Daca fac chestia asta nu imi poate sterge chestii importante din pc?
Daca fac chestia asta nu imi poate sterge din chestiile importante din windows?
Windows-ul e pe hard nu pe ram.
Presupun ca in partitia unde ai windows-ul e de 8gb atunci foloseste Partition magic si cheama pe cineva care are habar.
Pentru situația în care ai prea puțin spațiu pe partiția de sistem, ar fi bine să știi cum micșorezi Windows 10 fără nici un fel de riscuri.
Este foarte ușor să lauzi Windows 10 pentru modificările de interfață introduse în comparație cu Windows 8. Noul sistem de operare este mai sprinten, profită mai bine de resursele hardware pe care le ai la dispoziție și poate rula fără probleme pe o varietate foarte mare de tablete, hibride și PC-uri clasice. În același timp, în noul SO, cei de la Microsoft au incorporat un set stufos de unelte avansate pe care prea puțini utilizatori ajung să le afle. Printre ele se numără și instrumente care te ajută în cazul în care dorești să afli cum micșorezi Windows 10.
La momentul lansării Windows 10, cei de la Microsoft au fost foarte mândri în legatură cu faptul că noul sistem de operare ocupă mai puțin spațiu decât vechea variantă. Partea interesantă este că acesta poate ocupa chiar mai puțin decât pare la prima vedere. Pe lângă o serie de soluții pe care le-am detaliat de-a lungul timpului pentru curățarea unei instalări de Windows, de această dată voi explica cum poți compresa fișierele din C:\Windows\winsxs. Prin doar câteva comenzi de Command Prompt, poți câștiga până la 4GB de spațiu pe partiția de sistem.
În teorie, exista o soluție similară în Windows 8.1, dar aceasta a fost perfecționată în Windows 10 și este mult mai ușor de implementat. În plus, funcționează foarte bine chiar și după ce ai instalat sistemul, deși există o metodologie prin care poți compresa kitul de instalare înainte de a-l folosi.
Citeşte şi: Care este diferența între Xbox One, Xbox One S și Project Scorpio
Pentru că este vorba de modificarea instalării de Windows, ideal ar fi să ai un backup la fișierele importante în cazul nefericit în care ceva merge prost. Dacă ai avut în vedere acest detaliu, fă click pe start și tastează CMD. Fă click dreapta pe primul rezultat – Command Prompt și alege Run as Administrator.
În noua fereastră tastează COMPACT.EXE /CompactOS:always și confirmă cu Enter. Întregul proces ar trebui să dureze între 15 și 20 de minute, deși poate dura și mai puțin. Nu trebuie restartat PC-ul la final. În cazul în care îți simți PC-ul mai lent sau pur și simplu vrei să renunți la ideea de compresie, tot într-o fereastră de Command Prompt cu drepturi de Administrator, poți tasta COMPACT.EXE /CompactOS:never. Din nou, procesul de decompresie ar putea dura 15 – 20 de minute.
Chestia e ca am windows 7 merge si pe 7?
De obicei partitionarea se face la instalarea sistemului de operare, in cazul nostru Windows 7. Exista situatii cand nu se face corect aceasta partitionare, s-a alocat prea putin spatiu sau prea mult, sau nu s-a facut partitionare deloc.
Pentru repartitionarea disk-ului dupa instalarea Sistemului de Operare in Windows Xp se foloseau tool-uri externe cum ar fi Magic Partition. Acum chiar nu mai are rost sa folosesti tool-uri externe, Windows 7 iti ofera cam tot ce trebuie.
Operatiunile folosite sunt de Shrink si Extent pe care le gasiti in Computer Management –> Disk Management. Pentru a deschide computer management tastati in run sau cmd –> compmgmt.msc.
Situatii posibile:
1. Ai un disk nepartitionat, doar partitia C, creata de sistemul de operare, si decizi ca mai ai nevoie de inca una.
Faci shrink la partitia C, apoi creezi inca o partitie. Aici apare o limitare. Sistemul de operare blocheaza cateva blocuri de pe disk pentru cateva fisiere care nu pot fi mutate. Acestea de obicei sunt la jumatatea partitie. Deci, daca aveti un hard disk de 500 GB, nu veti putea face shrink la partitia C mai mult de 250 GB.
2. Ai un disk partitionat, dar din pacate partitia C este plina, si ai vrea sa aloci din alta partitie spatiu partitiei C. Aici este putin mai mult de lucru, dar nu foarte complicat.
2.a. Daca diskul este dinamic si nu basic, se trece la pasul 2. c. Aici trebuie copiat tot ce este (ma refer la informatii, date) pe partitia urmatoare partitiei C (atentie, nu e obligatoriu ca partitia D sa fie urmatoarea).
2.b. In cazul discurilor basic, dupa ce s-a terminat operatiunea 2. a. se face extend la partitia C.
2.c. In cazul discurilor dinamice, in loc de delete la partitia urmatoare partitiei C, se poate face shrink pe oricare dintre partitii, apoi se da extend la partitia C.
Cu partitia c nu am nici o problema adica am 67.7gb liber din 97.3 problema este la memoria instalata ca am ocupata 7.87 din 8gb mai mult de 90% si cred ca asta este problema cu ingreunarea laptopului chiar si jocurile merg mult mai greu de cand am reinstalat windowsului si tin sa mentionez ca am driverele instalate de la fujitsu daca ajuta la ceva nici macar nu merge sa schimb pe opengl din cs 1.6
Frate e inposibil ca dupa ce ai reinstalat windows sa ai probleme!
apropo un sfat fara nicio legatura cu problema ta;
treci la windows 10!
sper sa nu te superi!
poti instala windows 10 de aici;
https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade
imi pare rau dar am windows 10 si daca tu ai windows 7 nu te pot ajuta!
iti mai repet odata!
fa update la windows 10!
are mai putine probleme si pertotal e mai tare ca 7!
daca mai vrei motive sa treci la windows 10 citeste aici
http://www.pchouse.ro/blog/de-ce-este-windows-10-mai-bun-decat-windows7/
sau asta
http://www.yoda.ro/......rcuri.html
sau asta
https://www.microsoft.com/ro-ro/windows
Te rog frumos sa nu ma critici pentru sfat!
Am specifica cla ca,, apropo un sfat fara nicio legatura cu problema ta'' deci ti-am zis ca sfatul ista nu te ajuta in situatia ta!
Am avut windows 7 dupa am trecut la windows 10 si din cauza ca nu era compatibil am revenit inapoi la windows 7 si ma gandesc ca o fi din cauza driverelor dar le am la zi si am drivere de la fujitsu
Daca fac o defragmentare in c risc sa sterg ceva de la windows care imi trebuie sa ceva de la drivere? poate oi avea un virus sau ceva dar am scanat cu bitdefender 2017 si nu mi.a detectat nimic cred ca e singura varianta care mi.a mai ramas
Nu frate nu risti nimic!
o poti face cu Disk Defragmenter pe care il gasesti preinstalat pe pc sau laptop!
daca mai vrei detalii despre defragmare intra aici http://www.giz.ro/software/ce-este-defragmentarea-si-cum-se-face-2219/
anonim_4396 întreabă: