| AlexanderFlorea a întrebat:

Mi-am cumparat ieri un Canon 10d second hand, cu obiectiv 75-300mm (ultrasonic). Problema mea (sunt incepator, am avut doar o camera compacta pana acum), nu pot face poze calumea fiindca totul se vede foarte mare. desi nu folosesc zoom absolut deloc. nu pot face poze intr-o incapere. ca sa fac o poza cuiva trebuie sa stau la metri buni de persoana respectiva. Deci se vede ca si cum as folosi zoom dar nu e asta. am citit despre obiectiv si scria ca e excelent pentru peisaje, evenimente sportive, portrete etc. Care e problema? :-( Body Canon 10d e prea old pentru acest obiectiv?

Răspuns Câştigător
| SilverF8ith a răspuns:

Buna, Problema ta este obiectivul in sine, diferit de apratele compacte zoom-ul nu este digital ci este obiectivul in sine(75-300mm) ii ca si cum aparatul compact ar incepe direct cu zoom de 12x de exemplu. Ca sa poti face poze in incaperi ar trebui sa achizitionezi si un obiectiv standard 18-55mm.
Bafta in continuare

| mihai69 a răspuns (pentru SilverF8ith):

Asta ce spui tu, plus astălaltă, din manualul utilizatorului (postat de @stlucian):
===
Since the EOS 10D’s image coverage is smaller than the normal 35mm film format, the EF lens attached to the camera will have a telephoto effect equivalent to 1.6 times of the marked focal length.
===
tongue

| SilverF8ith a răspuns (pentru mihai69):

In ziua de astazi in toate obiectivele sunt echivaleaza la fomatul de 35mm, deoarece sunt aparate la care senzorul mai mare si altele cu senzorul mai mic dar obiectivul este doar unul. Ex: un obiectiv 18-55mm pe aparatul tau technic are valloarea de 24-70... pe un alt aparat va avea 16-35 dar aceasta sunt doar valori technice echivalate la standardul de 35mm, practic va avea aceias valoare si tu vei avea acelasi aparatfotolaughing. Bafta in continuare

3 răspunsuri: