Daca zici ca telefonul este nou bateria de tip LI-Ion trebuie formatata in felul : Cand ai ajuns pe la 5% din baterie, baga telefonul la incarcat, si nu-l scoate sau umbla pe el, pana nu se incarca complet. Atentie, dupa ce bateria s-a incarcat complet, nu mai este nevoie sa-l lasi la incarcat. Faci asta de 3 ori la rand atunci cand ai un telefon nou.
De preferat ca incarcarea sa se faca pana la 90-95%.Cand il pui la incarcat 25-50-75% e mai putin important.
http://www.laobiect.com/......eriei.html
Salut, poti sa o folosesti cu incredere cum vrei, sa o pui la incarcat si 10 min daca vrei, nu-si pierde din proprietati
Salut,
Din propria experienta, asta ii va afecta eficienta si, in special, bateria.Mai bine astepti sa se descarce pana la 5-10% si sa il pui atunci la incarcat pana se incarca complet.
Eu nu ma pricep la bateriile telefoanelor.Dar, din cate stiu eu(prin auzite), trebuie sa lasi bateria sa se descarce complet, adica pana se inchide telefonul de la sine. Daca incarci de la 50% cred ca ar afecta pe viitor durata de incarcare.
FloFlorentina întreabă: