Banuiesc ca este hard de tip vechi: si daca este asa...ai nevoie de niste mufe speciale la care sa-l conectezi
(nici nu stiu daca macar...alimentarea de la sursa... potriveste )
Deci,Instalarea unui hard disk intern necesită puțin mai mult efort, în special dacă te gandesti. că noul hard disk va fi hard diskul primar, pe care instalezi Windows.
Majoritatea computerelor desktop au spațiu pentru cel puțin două hard diskuri interne. PC-urile mobile au spațiu pentru un singur hard disk. Dacă înlocuiți hard diskul primar, ci nu adăugați un hard disk secundar, trebuie să instalezi Windows-ul după ce conectați hard ul
Multe hard diskuri interne conțin pini pentru jumperi care trebuie setați pentru a desemna un hard disk ca fiind hard diskul primar (principal), unde se instalează Windows, sau ca secundar (subordonat), unde se stochează programe și fișiere. Acești jumperi sunt mici învelișuri de plastic ce trebuie plasate pe pinii metalici de fixare corespunzători.
HARDUL necesită formatare înainte de a fi utilizate. Formatarea unui disc înseamnă configurarea sa cu un sistem de fișiere, astfel încât Windows să poată stoca informații pe acel disc. Hard diskurile computerelor noi, pe care se execută Windows, sunt deja formatate. Dacă achiziționEzi un hard disk suplimentar pentru a extinde capacitatea de stocare a computerului, se poate ca acesta să necesite formatare.
Este posibil ca alte tipuri de dispozitive de stocare, inclusiv multe unități flash USB și cartele de memorie flash, să fie preformatate de producători. CD-urile și DVD-urile utilizează formatări diferite de cele ale hard diskurilor și a dispozitivelor amovibile de stocare. Pentru informații despre formatarea CD-urilor și a DVD-urilor.
Dacă instalați un hard disk nou pe computer, el trebuie formatat cu un sistem de fișiere, cum ar fi NTFS, înainte ca Windows să poată stoca fișiere pe el.
Reformatarea se referă la formatarea unui hard disk sau a unei partiții care a fost deja formatată sau care conține date pe ea. Reformatarea unui disc conduce la ștergerea tuturor datelor de pe disc.
Înainte de a formata un hard disk, trebuie creată una sau mai multe partiții pe acesta. După ce ați partiționat hard diskul, fiecare partiție se poate formata. (Deseori, termenii volum și partiție sunt înlocuiți unul cu celălalt.) Hard diskul se poate partiționa astfel încât să conțină un singur volum sau mai multe volume. Fiecare volum are atribuită o literă de unitate.
Bafta.
Hardul tau e pe interfata ide.Cam orice placa de baza are si interfata ide.
Pentru al formata trebuie sa il conectezi la pc (mai exact la placa de baza si sursa de alimentare).Pc-ul tau ar trebui sa-l detecteze automat si sa instaleze driverul pentru hard. Dupa asta te duci in My computer si ar trebui sa gasesti acolo o noua partitie/2, 3 depinde cate partitii create pe el, si dai la fiecare format si gata.
De asemenea ai mai putea sa incerci si un program precum Partition magic:http://partition-magic.soft32.com/ pentru formatare.