Sursa nu ar fi prea mica teoretic,
insa sursele care nu fac parte dintre brandurile serioase, cu traditie, nu scot cat au inscris pe ele, deci poate fi si asta de urmarit.
INSA te sfatuiesc sa scoti RAM-ul, si sa il pui la loc, fiecare placuta in locasul celeilalte.
Sau daca ai 4 sloturi, sa testezi si in celalalte 2 care au fost initial neocupate.
(nu intru in detalii, e vorba despre dilatare si contractie, in urma incalzirii/racirii repetate.
Am observat fenomenul in special pe placile AsRock ieftine, entry level, care stau destul de prost la tot ce inseamna mufa USB si slot PCIe, insa nu numai la acest brand
Ce-i drept, o placa Z390 nu ar trebui sa aiba problema asta, dar aici e vorba despre fenomene ideale, iar noi nu traim intr-o lume ideala.
Daca locasul slotului in care introduci RAM-ul se modifica cu 0, 005 miimi, si dupa racire se micsoreaza cu doar 0, 003 miimi, e indeajuns ca placa sa nu mai faca contact perfect. Si grosimea contactelor placii se modifica, desigur.
Insa cand se intalneste acel caz nefericit in care se modifica spatiul final dintre placa si slot cu vreo 3-4 microni, deja e gata)
Iar daca tot nu merge, sa testezi cu alta placa video, sau cu video-ul integrat in procesor.
PS: cu alt monitor ai testat?
Am PC din anul 2000, anii cand sursele erau niste petarde ordinare, si efectiv trebuia sa schimbi una la 6luni-1an.
Niciodata nu am avut imagine lipsa din cauza surselor, doar freeze, blocaje, restart, sau shut down (sau o combinatie nefericita de 2-3 dintre ele).
In schimb am avut imagine lipsa pe monitor din cauza RAM-ului defect (sau incompatibil in cazul meu, caci l-am trimis inapoi si a fost testat, au zis ca merge)
(era ok, era in lista recomandata de producator chiar, insa latenta mi s-a parut suspect de mica. Am cumparat altul cu latenta CL putin mai mare, si am primit imagine).
Incearca sa alimentezi monitorul separat de la priza asta in cazul in care acum isi i/a curent din sursa calculatorului. Daca merge e clar sursa invers este monitorul.
Isi mai alimenteaza cineva monitorul din sursa pc-ului in 2021?
Ihi.