| AleXelA a întrebat:

Salut, nu ma descurc la chestii de genul dar am de gand sa imi fac un pc custom build si nu stiu cum merge cu sursele, mi-a facut cu ochiul aceatsa sursa:
https://www.forit.ro/......onze-650w/

dar cum am zis nu ma descurd deci nu as vrea sa imi ia foc casa :)) multumesc anticipat

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"nu ma descur la chestii d egenul..."

recomandarea amicală este atunci, ia-ți pc gata făcut, nu mai ai bătăi de cap, nu risti nimic

| AleXelA explică (pentru sierra1):

Nu, nu vreau un pre-build ptc de obicei sunt foarte proaste, multimesc pentru raspuns btw

| NLS a răspuns:

Sursa e foarte ok, are 54A pe linia de 12V, de acolo alimentandu-se placa video si procesorul.
Ca sa vezi daca e suficient pentru piesele tale,
introdu in acest calculator toate componentele dorite >>>

https://outervision.com/power-supply-calculator

Pentru a fi sigur ca tine, la placa video pui overvoltage 20% (asta simuland o frecventa de boost mai mare decat standardul lansat de nVidia, in cazul in care ai o placa cu frecventa de boost mai mare.

sau poti introduce in calculator direct o placa video mai puternica, daca stii ca o sa vrei upgrade pe viitor.)

La procesor la fel, daca el permite... si daca tu doresti. OC >>>
Te uiti pe net cam ce frecventa maxima se atinge in mod frecvent (cu racire normala, nu in condiii de concurs)
si voltajul maxim necesar acestei frecvente, le introduci acolo si gata treaba.

Acest calculator, fata de altele, iti arata nu doar wattajul ci si amperajul pe linia de 12V.

La surse conteaza mult si brandul, trebuie evitate chinezariile daca vrei sa nu ai probleme cu PC-ul, iar prin chinezarii se inteleg branduri precum Delux, LC-Power, Sharkoon, Rasurbo, Rhombutech, Real-Power, si multe altele.

| AleXelA explică (pentru NLS):

Multumesc mult, chiar m-a ajutat sa inteleg unele chestii mai bine, sursa este de la gygabyte si eu zic ca este un brand pe mmasura, multumesc pentru timpul acordat, acum stiu sa raman la aceasta.

| NLS a răspuns (pentru AleXelA):

Exista si altele cel putin la fel de bune, sau mai bune, cum ar fi:
Sirtec,
Corsair,
Cooler Master,
Seasonic,
Phanteks,
BeQuiet,
Antec,
Silverstone,
EVGA,...
iar Cougar, Thermaltake, Chiftec si Redragon sunt decente.

| Andresso a răspuns:

E foarte buna sursa, si e si ieftina fata de altele