Nu folosesti tot timpul bateria, atunci cand poti folosi laptopul la priza scoti bateria, daca este incarcata complet.
Bateria o bagi la incarcat cand este la cca 5-10% si o tii pana se incarca la 100%.
Scoti bateria din el cand stai acasa, si il folosesti doar la priză pe alimentator, nu il folosii si cu bateria in el si la priză, ca il supra incarci, iar cand il i ei după tine in oras sau in vacantă, incarci bateria 100%.Iar in camera de hotel, scoti bateria si il folosesti numai pe priză.
Pentru a mari durata bateriei, nu o pui la munca. Bateria este detasabila semn ca o poti folosi numai cand esti in deplasare si nu ai o priza pentru cablul de alimentare. Deci daca folosesti mai mult timp laptopul acasa, poti scoate bateria dupa ce ai incarcat-o 100%.
De asemenea bateria are rol sa mentina laptopul pornit atunci cand este vreo pana de curent. Daca stii ca lucrezi la un proiect important si risti sa nu se salveze proiectul daca se ia curentul, o poti bag din nou in laptop. Astfel incat la pana de curent, laptopul se alimenteaza din baterie si ai timp sa salvezi proiectul.
Numai scotand bateria din laptop si tinand-o in conditii optime, face ca durata de viata a bateriei sa fie indelungata.
Tinand-o permanent in laptop si facand nu stiu ce cicluri incarcare -descarcare scurteaza enorm durata de viata a bateriei.
Pentru menţinerea capacităţii de stocare la un nivel ridicat, pentru cât mai multe cicluri de reîncărcare, este de preferat să nu încărcăm bateria la capacitate maximă şi să evităm pe cât posibil ajungerea la o descărcare completă, situaţie în care mecanismele automate de protecţie duc la închiderea dispozitivului alimentat de aceasta. Explicaţia pentru alegerea unui asemenea tipar de utilizare este faptul ca electrozii unei baterii Li-Ion, confecţionaţi în mod tradiţional din grafit, sunt supuşi unui stres suplimentar atunci când sunt împinşi către extremele unui ciclul maxim de încărcare, respectiv descărcarea până la limita maximă admisă de tehnologie, ambele ducând la o degradare mai rapidă a bateriei.
Eu zic sa il lasi la incarcat pana la 80% si sa il folosesti pana la 20% sau 60-40 cand nu il folosesti si sa nu il lasi la incarcat peste noapte sau o perioada lunga de timp. Sa nu il lasi sa se descarce si sa nu folosesti Google Chrome daca folosesti Windows (utilizeaza mai multa energie)
kegrtteger întreabă:
FloFlorentina întreabă: