| Casper003 a întrebat:

Salut, pot pune procesor cu soket AM3 pe placa de baza cu soket AM2?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
15 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Da, dar trebuie să faci upgrade la bios și să iei în clacul că procesorul pe AM3 va suferii un downgrade din cauza FSB-ului plăcii de bază. Succes

| SilviaDulcik a răspuns (pentru DeyCj):

Aproape corect dar procesor AM3 poti sa pui pe unele placi de baza AM2+, ma refer la faptul ca Casper003 nu a precizat placa de baza.

| Casper003 explică (pentru SilviaDulcik):

Pai placa de baza e Gigabyte Ga-M68SM-S2l, uite si link http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2670&dl=1#dl poti da la Support and Downloads si sa vezi CPU support list, procesorul pe care vreau sa-l cumpar este acolo, adica un AMD Athlon II x2 270.

| Casper003 explică (pentru Marius910):

O sa vad si ce buget am big grin, ma uit acum, sper sa nu fie la preturi exagerate.

Foarte accesibil, o sa mi-l fac cadou prin iunie de ziua mea laughing

O sa ma uit maine sa vad si ce preturi sunt la SH, sa-mi fac o idee. Sti vreun site care vinde componente SH?

Ok, multumesc de sfaturi, toate cele bune, ai funda happy

| DeyCj a răspuns (pentru SilviaDulcik):

Teoretic cică nu dar practic pe orice soket AM indiferent că e AM2 sau Am3 se poate pune.La AMD nu e ca la Intel, în cazul soketurilor AM.Am testat asta pe mai multe plăci de bază de genul și totul a funcționat, dar are dezavantajul că în system proprieties apare la CPU ca unknown, dar în BIOS totul e normal(cu downgrade-ul de rigoare). Teoria e bună dar practica zice cu totul altceva.

| Casper003 explică (pentru DeyCj):

Cam cat la % o sa-i scada din potential?