| Tudy000 a întrebat:

Salut prieteni, Am primit o tableta Galaxy Tab A9+ fara incarcator, Samsung recomanda 15W, mi se pare foarte pujtin la 7000+ mah, as vrea un raspuns mai mult de la cienva care are una, folosesti incarcator mai mare de 15w, o ai macar de un an sa vezi daca wataj mai mare degradeaza bateria?

Răspuns Câştigător
| Korkodeln a răspuns:

Viteza de incarcare nu depinde de puterea maxima incarcatorului, ci de cat de mult "cere" dispozitivul de la el. Daca Samsung a programat ca bateria sa se incarce la o putere maxima de 10W (cei 15W ai incarcatorului sunt ca rezerva de putere), atunci o sa "traga" din incarcator 10W, chiar daca incarcatorul ofera 100W.

Pe scurt tableta nu va exploda daca o conectezi da un incarcator de putere maxima mai mare de 15W, dar nici nu vei avea nici un fel de efecte vizibile la viteza de incarcare.

Avantajul e ca poti folosi un incarcator de putere mai mare la mai multe dispozitive, de exemplu eu imi incarc telefonul de la incarcatorul laptopului care este tot USB-C.

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

De ce ai primit-o fara incarcator? Cadou sau „ai facut rost" de ea?

| gabicoo a răspuns:

Tabletele Samsung vin din start fără încărcător. Dacă Samsung recomandă încărcător de 15w atunci de ăsta îți cumperi.

| Tudy000 explică (pentru gabicoo):

Asta spune si internetul, mersi. Ma gandeam ca cineva a folosit de 25 sau 45w si nu a avut probleme, ca sa nu stau langa ea pana se incarca in 3-4 ore la 15w...

| Korkodeln a răspuns (pentru Tudy000):

Viteza de incarcare nu depinde de puterea maxima incarcatorului, ci de cat de mult "cere" dispozitivul de la el. Daca Samsung a programat ca bateria sa se incarce la o putere maxima de 10W (cei 15W ai incarcatorului sunt ca rezerva de putere), atunci o sa "traga" din incarcator 10W, chiar daca incarcatorul ofera 100W.

Pe scurt tableta nu va exploda daca o conectezi da un incarcator de putere maxima mai mare de 15W, dar nici nu vei avea nici un fel de efecte vizibile la viteza de incarcare.

Avantajul e ca poti folosi un incarcator de putere mai mare la mai multe dispozitive, de exemplu eu imi incarc telefonul de la incarcatorul laptopului care este tot USB-C.