Daca esti dispus sa-ti schimbi si placa de baza (posibil si RAMul daca nu este DDR3) ia-ti ceva de genul AMD FX-8300
Emckill21 ai grijă să comanzi şi update de BIOS la placa de bază pe care ar fi bine să o cumperi cum zice Radu284 pentru că altfel, deşi procesorul AMD FX-8320 este excelent (8 nuclee Vishera net superioare faţă de nucleele Bulldozer), ai putea să ai surpriza neplăcută să nu ţi-l recunoască placa de bază...
Aici poţi găsi procesorul FX-8320 la un preţ cu discount 7% până în 31 oct. :
http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/fx-8320-35ghz-box/
Dacă vrei procesor excelent mai ieftin FX-4300 quad (4 nuclee) ai aici cu discount 6% până pe 31 oct. :
http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/fx-4300-38ghz-box/
Nu uita să comanzi update de BIOS că altfel CPU din seria FX nu va fi recunoscut de motherboard!
Din nefericire, plăcile de bază au penultima versiune de BIOS care NU RECUNOAŞTE procesoarele AMD din seria FX şi în acest caz recomand ca cel care îşi cumpără o placă de bază pe socket AM3+ să o comande online cu tot cu serviciul BIOS update care nu costă deloc mult şi merită toţi banii, în caz contrar poate avea surprize. Am prieteni care s-au trezit că plăcile lor de bază (noi-nouţe) n-au recunoscut CPU seria FX şi s-au întors cu placa de bază la magazin pentru update de BIOS.
Click pe link pentru preţul rezonabil al serviciului BIOS update :
http://www.pcgarage.ro/servicii/pc-garage/update-bios/
Really? Stiam ca asta era o problema acum 2 ani, cand a aparut arhitectura noua, dar credeam ca de atunci toate placile noi le recunosc fara probleme. Eu am cumparat una in 2012 si a recunoscut un FX-8150 fara probleme. Ma rog, asta era in America, dar tot din Asia le iau si ei.
Pai stiu, dar nu e ca si cum ar face placile alea in America M-am intors de curand in Miorita, dar nu vad cum un magazin de electronice ar putea sa vanda in 2013 o MoBo AM3+ care sa nu mearga by default cu procesoare FX. Adica nu s-ar intoarce clientii cu ele?
Păi, exact asta se întâmplă cum spui tu... se întorc clienţii cu plăcile de bază dar ăia de la PCG spun cam aşa :
"Păi, nu te-ai uitat, moşule, pe site-ul producătorului motherboard că scrie clar acolo cu litere roşii : "To enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboard’s download section"? Ce vină avem noi, distribuitorul, că tu nu te-ai uitat cum trebuie în specificaţiile tehnice ale plăcii de bază?!?"
Şi într-adevăr, au dreptate, uită-te pe link şi vei vedea :
http://www.gigabyte.com.ro/products/product-page.aspx?pid=3908&dl=#ov
Tu ai foarte mare dreptate, ar fi perfect normal să le facă ei un update de bios FREE dar tocmai în asta constă politica de marketing, adică intenţionat te lasă să o păţeşti ca ulterior să vii la ei cu placa de bază şi să te oblige să apelezi la ei pentru serviciul de BIOS update care costă doar 29 RON (TVA inclus).
Dacă doreşti să returnezi placa, ei REFUZĂ SĂ O PRIMEASCĂ susţinând că placa de bază funcţionează perfect şi că NU ESTE VINA LOR că tu n-ai intrat pe pagina producătorului ca să vezi acolo dacă e nevoie sau nu de BIOS update pentru ca să recunoască CPU din seria FX. Practic, te fac să te simţi idiot...
Mi-au spus diverşi prieteni că au trecut prin această experienţă.
Si toti fac la fel? Pentru ca mi se pare o politica extrem de proasta din doua motive:
1. Daca mi-ar face o faza de genul asta, nu as mai cumpara nimic de la ei, niciodata, si le-as spune si prietenilor sa nu faca asta.
2. Daca mi-ar reprosa ca placa merge foarte bine cu alte procesoare, le-as zice ca ma duc acasa sa incerc, si as avea eu grija sa nu mai mearga cu nici un procesor Nu este chiar asa greu sa arzi niste componente fara sa iasa fumul magic din ele
Hai c-ai fost tare de tot, man! Mi-a plăcut faza aia cu "Nu este chiar aşa greu să arzi nişte componente fără să iasă fumul magic din ele"
Problema e că uneori suntem obligaţi să cumpărăm UNELE componente de la ei pentru că au preţuri mai mici ca în alte magazine, deşi alteori Emag are preţuri mai mici, depinde de situaţie şi de componente... Nu prea putem să renunţăm complet la PC Garage pentru că avem nevoie de ei.
Hai că mă duc şi eu că aici în România este 2.50 AM (din câte am înţeles, tu locuieşti pe alte meridiane). Salut!
Tot pe aceleasi meridiane sunt si eu, m-am intors de vreo o luna (pentru o perioada). Anyway, un lucru pe care l-am invatat acolo este ca majoritatea firmelor vor sa iti ia banii, si daca stii sa negociezi in general poti sa obtii tot felul de discounturi sau compromisuri. Pana si cei de la Vodafone din Romanica pot face anumite concesi, daca stii cum sa-i iei