| droid96 a întrebat:

Puteti sa-mi spuneti in ce se masoara viteza unui calculator? Si cat ar trebui sa fie pentru un calculator cu 2gb ram si 500 pe hard? dar pentru unul cu 4 gb ram si 500 pe hard?(nu vreau raspunsuri de genul "cat mai mare")

Funda pentru cel care raspunde cel mai bine(daca poate sa-mi mai dea cateva detalii despre procesor)

Răspuns Câştigător
| alexmircescu13 a răspuns:

"Viteza" calculatorului este de fapt frecventa procesorului. Evident ca mai mult RAM il face mai sprinten, dar cand spui 'am un i3 la 2, 8' inseamna ca ai un procesor Intel i3 cu frecventa fiecarui nucleu (are 2 nuclee, ca si cum ar fi 2 procesoare in paralel) este de 2, 8 MHz. Pe scurt, frecventa procesorului reprezinta in cea mai mare masura 'viteza' calculatorului. Hard-disk-ul nu influenteaza aproape deloc viteza de lucru. Procesorul se alege in functie de placa de baza, in sensul ca trebuie sa se potriveasca la socket (suportul de pe placa de baza in care intra procesorul), deci sa fie compatibile. Asadar daca vrei sa iei un procesor trebuie sa stii exact ce placa de baza ai. Daca mai ai nelamuriri da-mi mesaj privat. Succes!

| droid96 explică (pentru alexmircescu13):

Si ca sa nu am probleme cu pc-ul(sa nu se blocheze, sa mearga jocurile, sa nu astept n minute sa-mi se deschida o aplicatie), cam de cat ar trebui sa fie procesorul?

| alexmircescu13 a răspuns (pentru droid96):

Peste 2000, in cazul unui procesor cu un singur nucleu (ma refer la frecventa reala, pentru ca sunt procesoare, de regula AMD, pe care scrie 2800+ si de fapt ele merg la o frecventa mai mica). Oricum, sa nu te astepti sa iti mearga jocuri de ultima generatie, pentru ca alea-s facute pentru procesoare cu doua nuclee (dual core) si memorie de la 2 Gb in sus. Repet, nu orice procesor este compatibil cu placa ta de baza, daca vrei sa faci un upgrade trebuie sa ai in vedere acest lucru. Succes!

2 răspunsuri: